ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στις “ράγες” η επαναλειτουργία του “Κάνιγγος 21” στην Ομόνοια

Σε τροχιά επαναλειτουργίας έχει μπει ένα ακόμη ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, με τις εργασίες ανακαίνισης να έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Πρόκειται για το “Κάνιγγος 21” στην οδό Χαλκοκονδύλη στην πλατεία Κάνιγγος, ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, το οποίο μισθώθηκε στην εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων  Zeus International για 30 χρόνια, μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό (μέσω της θυγατρικής εταιρείας Seaside East Riviera).

Η ανακαίνιση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ώστε το ξενοδοχείο να είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της μισθώτριας εταιρείας την επόμενη χρονιά, πιθανότατα κατά το δεύτερο εξάμηνο. Η επένδυση για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, που παραμένει κλειστό εδώ και εννιά χρόνια,  υπολογίζεται να αγγίξει τα 3 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο είναι έκτασης 3.500 τμ., η δυναμικότητά του ανέρχεται σε 74 δωμάτια, εστιατόριο και θα διαθέτει bar και roof garden.

Το deal για το “Κάνιγγος 21” συμπληρώνει μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις που έχουν συντελεστεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας.  Σχεδόν δίπλα, στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη με την Πατησίων  λειτουργεί ήδη το τετράστερο ξενοδοχείο “Melia”. Η Dimand επίσης έχει ανακοινώσει την κατασκευή ενός ακόμη ξενοδοχείου Moxy, 200 δωματίων, στην Ομόνοια, στη θέση του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην οδό Σταδίου 65, που εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο 2021. Τέλος ο ισραηλινός όμιλος Brown Hotels έχει υπομισθώσει το πρώην “La Mirage” και κατά τις πληροφορίες έχει έρθει σε συμφωνία και για το πρώην “Acropol”, επίσης στην Ομόνοια.

Η εν λόγω επένδυση αφορά το τέταρτο ξενοδοχείο του ομίλου στην Αθήνα (σημειώνεται πως αποτελεί στρατηγικό εταίρο της αμερικανικής ξενοδοχειακής αλυσίδας Wyndham Hotel Group στα Βαλκάνια, με την οποία έγιναν οι επενδύσεις για το Wyndham στην πλατεία Καραΐσκάκη, το Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα κ.ά).

Στα τέλη του 2017, άνοιξε το Κ29 στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, σε κτίριο της Βιοχάλκο. Το 2018 ακόμη είχε προχωρήσει στην εξαγορά της Madison Point, μισθώτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτρια του οποίου είναι η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Το Lazart Hotel, δυναμικότητας 74 δωματίων, αγοράστηκε από τον θεσμικό επενδυτή “Πανγαία” έναντι του ποσού των 7 εκατ. περίπου.

 

Σχολιάστε