ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Στο 60% της κίνησης του 2019 οι πτήσεις στην Ευρώπη τον Αύγουστο – Το 2024 η ολική επαναφορά

Στο 60% του 2019 θα κυμανθεί η αεροπορική κίνηση στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, καθώς σύμφωνα με το Eurocontrol, η κίνηση θα προσεγγίσει τις 18.000 πτήσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου και σταδιακά θα αυξηθεί στις 21.000 πτήσεις τον Αύγουστο.

Στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, σημαντική αύξηση θα παρουσιάσει η κίνηση σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο με ορισμένες περιοχές να φθάνουν στο 70% των επιπέδων του 2019.

Οι προβλέψεις για τη πληρότητα των πτήσεων σημειώνουν μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη. Ενώ δεν αναμένονται σοβαρά ζητήματα χωρητικότητας στο δίκτυο, χρειάζεται να επανεξεταστούν «προς τα επάνω» οι προγραμματισμένες προσαρμογές στα κέντρα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Λισαβόνα, τη Μασσαλία και τη Ρώμη.

Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα από τον φορέα αεροδρομίων, ACI Europe, η επιβατική κίνηση στο ευρωπαϊκό δίκτυο αεροδρομίων παρουσιάζει μείωση 93% τον Ιούνιο, στους 16,8 εκατ. επιβάτες έναντι 240 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, παρουσιάζοντας μικρή βελτίωση έναντι του Μαϊου (-98%).

Η ACI Europe εκτιμά ότι η ανάκαμψη στις αερομεταφορές θα πάρει περισσότερο χρόνο από όσο υπολογιζόταν αρχικά. Τα πρώτα δεδομένα από τον Ιούλιο δείχνουν ότι μάλλον θα επανέλθει μόλις το 19% της κίνησης του 2019 παρά το 30% που έλεγαν οι αρχικές προβλέψεις, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ACI Europe, Olivier Jankovec.

Όπως είπε, αυτό οφείλεται στην ανεπαρξή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών εντός Σένγκεν και στο Ην. Βασίλειο, καθώς και στις απαγορεύσεις που συνεχίζουν να είναι σε ισχύ για πολλές άλλες χώρες.

Η νέα εκτίμηση της ACI Europe, δεδομένων των επιδημιολογικών εξελίξεων παγκοσμίως, είναι ότι η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης στα επίπεδα του 2019 θα έρθει το 2024 παρά το 2023, όπως προέβλεπε το Μάιο.

Πηγή: Τοrnosnews.gr

Σχολιάστε