ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Συνάντηση φορέων για τους τρόπους ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας

Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κατά την φετινή έναρξη της κρουαζιέρας, αποτέλεσαν τα θέματα που τέθηκαν στησυνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, σύμφωνα μετους κανόνες του Covid-19, στον ΟΛΗ την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, με εκπροσώπους τωνσχετικών φορέων.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την συνέχεια προγενέστερης συνάντησης, κατόπιν αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συνεργασίας και να επαναπροσδιοριστούν κοινές δράσεις με τον τουρισμό Κρουαζιέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, παρουσίασε τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις του κλάδου της Κρουαζιέρας καθώς και στατιστικά στοιχεία τόσο για τα προηγούμενα έτη όσο και για τα επόμενα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η άριστη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με την Επιμελητηριακή Κοινότητα, τον Δήμο, την Περιφέρεια, τον ΕΟΤ αλλά και των εμπορικών επιχειρηματικών φορέων της πόλης του Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκ μέρους των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των επιχειρηματικών φορέων τόσο του επισιτισμού όσο και του εμπορικού Συλλόγου, άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις ώστε να παράξουν απευθείας πολλαπλασιαστικά οφέλη προς όφελος του συνόλου της τοπικής οικονομίας.

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις με κυριότερες εκείνες που αφορούσαν τηναναβάθμιση υπηρεσιών πληροφόρησης με την ενεργοποίηση και αποτύπωση νέων χαρτώνσήμανσης με σημεία επισκεψιμότητας (info points), απόψεις για την προώθηση εργαλείων ηλεκτρονικών εφαρμογών πληροφόρησης, με ενίσχυση της ψηφιακήςανάδειξης σημείων και διαδρομών, δημιουργία νέου γραφείου πληροφόρησης, προτάσεις για τρόπους εφαρμογής εκπτώσεων σε πελάτες κρουαζιέρας (discount points), καθώς και προτάσεις επισκεψιμότητας για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, ως ειδικήμορφή του πολιτισμικού τουρισμού και ειδικά της Κρητικής κουζίνας με την επισήμανση ότι η συνολική γαστρονομική προσφορά προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας θεωρείται ιδιαίτερα ένας από τους σημαντικούς παράγοντες στην αντίληψη των σύγχρονων ταξιδιωτών και στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους.

Κοινή αποδοχή όλων των εκπροσώπων των φορέων αποτέλεσε ότι η πόλη του Ηρακλείου με πολλά φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και με μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιάαποτελεί πεδίο σημαντικής ανάπτυξης και ποιοτικής αναβάθμισης υπηρεσιών, ώστε ναπροσφέρει ένα τελικό «τουριστικό πακέτο» και να προσελκύσει τον δυνητικό επισκέπτη.

Στόχος όλων των συντελεστών είναι οι ιδέες και προτάσεις που συζητήθηκαν ναυλοποιηθούν άμεσα και να μετουσιωθούν σε επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα αναπτύσσεται στη πόλη μας, προσελκύοντας ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ξένων επισκεπτών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Σχολιάστε