Uncategorized

Συνέδριο Γκριμάλντι στην Σικελία

Ρεπορτάζ: Kώστας Συλιγάρδος

Τις εργασίες του 23ου ετήσιου  παγκόσμιου συνεδρίου του Ομίλου Γκριμάλντι  φιλοξενεί φέτος η Ιταλία και συγκεκριμένα η Σικελία.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, καλεσμένοι από όλες τις χώρες, όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος Γκριμάλντι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες που αφορούν σε ανακοινώσεις και πληροφορίες για τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών και των logistics.

Ο όμιλος κάθε χρόνο πραγματοποιεί σε διαφορετικό μέρος της Μεσογείου το συγκεκριμένο συνέδριο, φιλοξενώντας περισσότερους από 500 συνέδρους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ναυτιλία και στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το holidaynews.gr συμμετέχει στο συνέδριο, το οποίο, φέτος πραγματοποιείται στην Νάξο της Σικελίας, ενώ πέρυσι είχε γίνει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα έγινε, στην Ελούντα της Κρήτης και συγκεκριμένα, στο Elounda Beach το 2014.

Στην ομιλία του ο κ. Γκριμάλντι, έκανε εκτενής παρουσίαση του ομίλου και των εταιρειών που τον περιλαμβάνουν, ενώ μίλησε για τα επενδυτικά σχέδια του μέλλοντος. Επίσης, αναφέρθηκε σε θέματα ασφαλείας με αφορμή το ατύχημα που έλαβε χώρα σε ένα από τα πλοία του ομίλου, όταν ξέσπασε φωτιά. Ο κ. Γκριμάλντι, έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τονίζοντας, ότι η εταιρεία επιθυμεί, να περιορίσει όσο δυνατόν τα καυσαέρια στα πλοία, ενώ ήδη χρησιμοποιούνται εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Στην συνέχεια, ο κ. Γκριμάλντι, αναφέρθηκε στο πρώτο πλοίο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας στο οποίο τοποθετήθηκε το νέο σύστημα καθαρισμού καυσαερίων, Scrubbers. Πρόκειται για το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Mykonos Palace» των Μινωικών Γραμμών.




Από αριστερά, ο Αντιπρόεδρος των Μινωικών γραμμών, Μιχαλης Χατζάκης και δεξιά ο Αντώνης Μανιαδάκης διευθύνων συμβουλος της εταιρείας









Φωτογραφίες: flashnews.gr

Σχολιάστε