Uncategorized

Συνεχίζεται η πτώση από την τουριστική αγορά της Ρωσίας

Πτώση της τάξης του 19% παρουσιάζει και ο Ιούνιος στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, στους προερχόμενους, από την Ρωσία, επισκέπτες.

Η μέση πτώση του τριμήνου (Απρίλιος, Μαΐος, Ιούνιος) φτάνει το 20%, σε απόλυτα νούμερα – 23.233 λιγότερα άτομα. Η εικόνα επιβεβαιώνει παλαιότερα δημοσιεύματα μας για την τάση της τουριστικής αγοράς που από τον Οκτώβριο του 2018 έχουμε παρουσιάσει.

Για την εικόνα αυτήν μας μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της TEZ Tour Ελλάδας κύριος Μανώλης Απλαδενάκης ο οποίος τόνισε ότι “η εικόνα είναι ξεκάθαρα πτωτική παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από τους περισσότερους tour operator και δύσκολα αναστρέψιμη στο τελικό νούμερο που θα δώσει το σύνολο των αφίξεων. Το αν ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος παρουσιάσουν καλύτερες πληρότητες στα ξενοδοχεία και ενισχυμένες αφίξεις σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η σεζόν θα κλείσει με απώλειες έστω και οριακά”.

Ερωτηθείς ο κύριος Απλαδενάκης για το ποια είναι η εικόνα που η TEZ Tour παρουσιάζει φέτος τόσο σε επίπεδο Ελλάδας, όσο και σε επίπεδο Κρήτης, απάντησε ότι “η εικόνα των αφίξεων για την εταιρεία μας, μέχρι στιγμής, δεν παρουσιάζει μεταβολή σε σχέση με πέρυσι ενώ εκτιμούμε ότι τους επόμενους τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος της περιόδου μπορούμε να κρατηθούμε με συντονισμένες ενέργειες σε οριακά, θετικό, κλίμα”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αεροδρόμιο Ηρακλείου για τον μήνα Ιούνιο παρουσιάζει συνολικά (δηλαδή όλες οι αγορές) πτώση 0,9% και συγκεκριμένα από 546.590 επιβάτες σε 541.536, κύριο ενδεικτικό της φετινής εικόνας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Συλιγάρδος

Σχολιάστε