ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχέδιο οικοδόμησης της Σαγκάης ως παγκοσμίου φήμης αθλητικής πόλης

Η δημοτική κυβέρνηση της Σαγκάης εξέδωσε σχέδιο-στόχο σύμφωνα με το οποίο θα καταβληθούν προσπάθειες ούτως ώστε  η Σαγκάη να καταστεί παγκόσμιο κέντρο άθλησης έως το 2025.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε συνοικία στοχεύοντας την παρακίνηση των κινέζων πολιτών για συμμετοχή σε τοπικά αθλητικά γεγονότα. Μακροπρόθεσμα, έως το 2030, μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου δράσης αναμένεται η συμμετοχή του 45% του πληθυσμού της Σαγκάης σε αθλητικές δραστηριότητες, η ανάπτυξη μιας αθλητικής κουλτούρας και η εν γένει αύξηση της ανταγωνιστικότητας της πόλης στα αθλητικά δρώμενα, πανκινεζικά και παγκοσμίως.

Εξάλλου, η Σαγκάη αναδεικνύεται ως κύρια πύλη εισόδου των πολυεθνικών επιχειρήσεων στην περιοχής της Ασίας. Να σημειωθεί ότι η Σαγκάη καταγράφει δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη άνω του 4% του Α.Ε.Π. της, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το μέσο όρο της Κίνας, ενώ η προστιθέμενη αξία του χρηματοοικονομικού κλάδου της πόλης έχει ξεπεράσει πλέον την αντίστοιχη του Λονδίνου και του Τόκιο. Οι πραγματικές εισροές ξένων κεφαλαίων αυξήθηκαν 6,1% σε ετήσια βάση αγγίζοντας τα 15,5 δισ. δολ. αποδεικνύοντας για άλλη μια χρόνια ότι οι επενδυτές παγκοσμίως συνεχίζουν να διατηρούν θετικές εκτιμήσεις για την αναπτυξιακή προοπτική της Σαγκάης και της Κίνας συνολικά. Εν μέσω πανδημίας, ιδρύθηκαν συνολικά 758 γραφεία πολυεθνικών επιχειρήσεων και 475 κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης με εισροή ξένων κεφαλαίων, καθιστώντας τη Σαγκάη την πόλη με τα περισσότερα περιφερειακά γραφεία πολυεθνικών επιχειρήσεων στην ηπειρωτική Κίνα.

Σχολιάστε