ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σ. Αλμπέρτης: “Από το λιμάνι του Ηρακλείου ξεκινά η κρουαζιέρα στην Κρήτη”

Ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ναυτιλίας και Λιμένων σε όλο τον κόσμο της Silversea Cruises, Σπύρος Αλμπέρτης μίλησε στο Holidaynews.gr για την ψήφο εμπιστοσύνης της Silversea Cruises στο λιμάνι του Ηρακλείου, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του στον τομέα της Κρουαζιέρας όπως και για το πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο έτρεξε πέρυσι με επιτυχία.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και που η κρουαζιέρα της Silversea Cruises θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο. Η κρουαζιέρα έχει δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα, για αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ακολουθούμε διπλά πρωτόκολλα Αμερικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Όλο το πλήρωμα και οι επιβάτες μας θα είναι εμβολιασμένοι, ώστε να προστατέψουμε εμάς και τον τοπικό τουρισμό.”

Τα πρώτα δρομολόγια Κρουαζιέρας θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουνίου και με πληρότητες 75% ενώ παράλληλα στηρίζει την Κρουαζιέρα σε επίπεδο χώρας καθώς εντάσσει στο πρόγραμμα της και άλλους Ελληνικούς προορισμούς. Το 60% των πελατών της, είναι Αμερικανοί Τουρίστες ενώ ακολουθούν τουρίστες από Αγγλία, Γερμανία και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

“Η κρουαζιέρα ανέκαθεν είχε υψηλά στάνταρ υγιεινής και ασφάλειας. Ο κορονοϊός ήταν κάτι καινούργιο για όλους μας. Για εμάς όμως σταμάτησε όλο το operation από τον περασμένο Φεβρουάριο και είναι ο μόνος τομέας τουρισμού που έχει σταματήσει τελείως για έναν χρόνο, ώστε να προετοιμάσουμε τα κρουαζιερόπλοια για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να φέρουμε τους τουρίστες όχι σε πληρότητα. Στους πρώτους δύο-τρείς μήνες του 2021 οι εταιρίες θα κατεβάσουν την χωρητικότητα των πλοίων στο 75%, ώστε να υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος τήρησης μέτρων και υγιεινής. Έχουμε προσλάβει ειδικούς γιατρούς που θα είναι συνέχεια στο πλοίο για οτιδήποτε χρειαστεί. Πρίν την είσοδο, ο επιβάτης θα είναι εμβολιασμένος και θα πρέπει να δίνει και ένα PCR τέστ 72 ωρών πριν. Επίσης, κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο θα υπάρχει ένα επιπλέον τέστ, τα οποία θα επιβεβαιώνουν ότι είναι “καθαρός”.”

 

Ο κ. Αλμπέρτης πρόσθεσε:

“Το Λιμάνι Ηρακλείου μας δίνει την δυνατότητα σε οτιδήποτε χρειαστούμε για να ετοιμάσουμε το ξεκίνημα της κρουαζιέρας. Βλέπω μεγάλες διαφορές σε σχέση με 5 χρόνια πριν που είχα έρθει και αυτό οφείλεται στις τοπικές αρχές που έχουν σε λειτουργία ένα πενταετές πλάνο.”

Σχολιάστε