ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Τα κατοικίδια ταξιδεύουν στα 6 καλύτερα ξενοδοχεία και lounge αεροδρομίων στον κόσμο

Τα άνετα και ασφαλή ταξίδια αξίζουν τόσο σε εμάς, που ταλαιπωρηθήκαμε πολύ από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και στα μικρά ζώα συντροφιάς, που με την ανιδιοτέλειά τους κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και είναι πάντα δίπλα μας τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας.

Πώς όμως ταξιδεύουν σήμερα οι χνουδωτοί μας φίλοι; Ακολουθούν τα 6 καλύτερα ξενοδοχεία και lounge αεροδρομίων παγκοσμίως, που έχουν προνοήσει ώστε να ταξίδια, όσο μακρινά και να είναι, να έχουν αίσθηση 5 αστέρων για τα ευαίσθητα ζωάκια.

Ευρώπη

FRA, Frankfurt Animal Lounge, Φρανκφούρτη, Γερμανία

Το Frankfurt Animal Lounge, που διευθύνεται και λειτουργεί από την Lufthansa Airlines, διαθέτει σχεδόν 4.000 τ.μ. για τα κατοικίδια και άλλα ζώα που διέρχονται από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία. Πραγματικά, πρόκειται για τον χώρο που φιλοξενεί τα περισσότερα κατοικίδια, από οποιοδήποτε άλλο lounge στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το μέγεθος της εγκατάστασης εντυπωσιακό, αλλά είναι η υπηρεσία που παρέχεται από το πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό, που έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση στον τομέα. Επιπλέον, με μία μικρή χρέωση, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν φωτογραφίες και ενημερώσεις για τα κατοικίδιά τους, ενώ αυτά χαλαρώνουν στο Frankfurt Animal Lounge.

AMS, Air France-KLM Animal Hotel, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Το KLM Cargo Animal Hotel, που μερικές φορές αποκαλείται το «σπίτι μακριά από το σπίτι», βρίσκεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Schiphol και χρησιμεύει ως το τέλειο σημείο εισόδου και εκκίνησης για αποστολή κατοικίδιων ζώων αεροπορικώς στην Ολλανδία και σε άλλους προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, τα κατοικίδια μεταφέρονται στο Animal Hotel μέσω κλιματιζόμενων, ελεγχόμενων οχημάτων φιλικών προς τα μικρά ζώα. Εκεί, το προσωπικό μεταξύ άλλων παρέχει στους σκύλους τη μοναδική υπηρεσία cargo dog-walking της KLM.

Όλα τα μικρά ζώα, έχουν τη δυνατότητα να φάνε, να πιουν νερό, να ασκηθούν και να ξεκουραστούν μετά από  ένα μακρύ ταξίδι, ενώ πάντα βρίσκεται σε ετοιμότητα και κτηνίατρος, για να βοηθήσει με κατοικίδια που μπορεί να αρρωστήσουν κατά τη μεταφορά. Το Animal Hotel, το οποίο λειτουργεί είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, διαθέτει και δικό του σταθμό καραντίνας.

LHR, Κέντρο Υποδοχής Ζώων του Λονδίνου Χίθροου, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ορισμένες χώρες θα απαιτήσουν από τα κατοικίδιά σας να φθάσουν ως προφανές φορτίο. Μία από αυτές τις χώρες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι, εάν εσείς και τα κατοικίδιά σας κάνετε ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τότε προγραμματίστε ώστε τα ζωάκια σας να πετάξουν ασυνόδευτα. Ωστόσο, όταν φτάσουν στο Κέντρο Υποδοχής Ζώων του Χίθροου του Λονδίνου, θα τους φερθούν με εξαιρετική προσοχή.

Εδώ, η εγκατάσταση 5 αστέρων διευθύνεται και λειτουργεί από τον δήμο του Λονδίνου. Όμως, σε αντίθεση με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το Λονδίνο είναι τις περισσότερες φορές ο τελικός προορισμός και όχι μια στάση για τα ζώα συντροφιάς. Αυτό συχνά οδηγεί σε μεγαλύτερη αναμονή στο τελωνείο, προτού το μικρό ζώο είναι ελεύθερο να κυκλοφορήσει στη Βρετανία. Για τον λόγο αυτό, το HARC διαθέτει έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο αναμονής για τους ιδιοκτήτες, εξοπλισμένο με εστιατόριο, τηλεόραση και χώρους ανάπαυσης, έως ότου τα μικρά ζώα είναι έτοιμα να εισέλθουν στη νέα τους χώρα. Επιπλέον, κατά τη διαμονή τους στο HARC, όλα τα κατοικίδια ελέγχονται αμέσως από κτηνίατρο της εγκατάστασης, ο οποίος πιστοποιεί ότι τα πήγαν καλά στο ταξίδι.

Μια άλλη εξαιρετική υπηρεσία του εν λόγω lounge,  είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με έγγραφα εισαγωγής, κάτι που μπορεί να προκύψει σε άλλους προορισμούς. Ειδικότερα, από το 2019, το HARC απαιτεί  να του αποστέλλονται  τα έγγραφα εισαγωγής με email, τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την άφιξη, ώστε τα λάθη να διορθώνονται άμεσα και να αποφεύγονται οι ταλαιπωρίες, για ζωάκια και ανθρώπους.  Μάλιστα, κατά την πανδημία του κορωνοϊού, η εγκατάσταση φρόντιζε τα ζωάκια για μεγάλα διαστήματα,  εάν οι ιδιοκτήτες τους έπρεπε να μείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Μέση Ανατολή

DXB, Dubai Kennels and Cattery, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Dubai Kennel and Cattery, ή DKC, είναι το επίσημο ξενοδοχείο κατοικίδιων ζώων και υπηρεσία διαχείρισης της Emirates Airlines.

Την άριστη φροντίδα των κατοικίδιων,  αναλαμβάνει  το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ σε περίπτωση που προκύψουν αλλαγές στα ταξιδιωτικά σχέδια των ιδιοκτητών τους ή κάποια γραφειοκρατική ανάγκη  κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, η ομάδα κορυφαίων επαγγελματιών βρίσκει άμεσα αποτελεσματικές λύσεις για κάθε κατάσταση.

ΗΠΑ

LAX, Kennel Club LAX, Λος Άντζελες, ΗΠΑ

Το Kennel Club στο Λος Αντζελες βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο του LAX και είναι ο τέλειος συνδυασμός ασφάλειας και άνεσης. Ενώ τα περισσότερα κατοικίδια που φτάνουν  στο LAX έχουν ανάγκη από μία μόνο διανυκτέρευση, είναι πάντα σε ετοιμότητα να φιλοξενήσει τα ζωάκια περισσότερο, όποτε συμβεί κάτι απρόοπτο, όπως είναι για παράδειγμα μία ακύρωση πτήσης. Επίσης, το Kennel Club LAX έχει στις εγκαταστάσεις του προσωπικό που εργάζεται 24 ώρες την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν μια πτήση φτάνει μετά τις εργάσιμες ώρες, το προσωπικό ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για το πώς είναι το κουτάβι ή η γάτα τους μετά την μακρινή τους πτήση. Πρόκειται για μια καθαρή, καλά διαχειριζόμενη εγκατάσταση, με προσωπικό που κάνει ό,τι μπορεί για να βεβαιωθεί ότι τα κατοικίδια αισθάνονται έτοιμα για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού τους.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της διαμονής στο Kennel Club LAX είναι ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα ξενοδοχεία για κατοικίδια αεροδρομίων, το Kennel Club θα φροντίσει να στείλει στους πελάτες αξιολάτρευτες φωτογραφίες των κατοικίδιων τους.

 JFK, The ARK, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το κέντρο φιλοξενίας The ARK, δηλαδή η Κιβωτός, στο αεροδρόμιο John F Kennedy στο Κουίνς της Νέας Υόρκης είναι ιδανικό για κατοικίδια που μεταβαίνουν στο εξωτερικό, αφού συνήθως σε αυτά τα ταξίδια απαιτούνται σύντομες διαμονές ή διανυκτερεύσεις. Ευτυχώς για  τα ζωάκια, τον χρόνο αυτόν θα τον περάσουν με άριστη φροντίδα και άνεση. Η πύλη επιβίβασής τους, το The Oasis, είναι πραγματικά ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο για όλα τα ζώα, μεγάλα και μικρά. Το ARK είναι το μόνο που ανήκει στο αεροδρόμιο και λειτουργεί ως κέντρο υποδοχής ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάζεται σκληρά για να θέσει ένα πρότυπο για τη χώρα.

Η δήλωση αποστολής τους αναφέρει: «Το ARK στο JFK δεσμεύεται για την ασφαλή και ανθρώπινη μεταχείριση όλων των ζώων που ταξιδεύουν αεροπορικώς και θέτουν το χρυσό πρότυπο της μεταφοράς ζώων». Η ομάδα τους έχει φιλόζωους συνοδούς όλο το εικοσιτετράωρο, που προσφέρουν πολλά περισσότερα από την επιβίβαση. Ο κατάλογος των υπηρεσιών τους είναι εντυπωσιακός και ξεπερνά πολλά άλλα ξενοδοχεία αεροδρομίων για κατοικίδια. Ενώ προσφέρουν φροντίδα και προσοχή στο κατοικίδιο ζώο, το ARK στο JFK προσφέρει ακόμη και πιστοποιητικά υγείας που εκδίδονται από διαπιστευμένους κτηνιάτρους, καθώς και εγκρίσεις USDA,  όταν χρειάζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κτηνίατροί τους και οι χειριστές εκπαιδεύονται σύμφωνα με μια διαδικασία που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Σχολιάστε