ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Με νέο όνομα έκπληξη στις 16/7 το πρώτο δρομολόγιο για Χανιά των Μινωικών Γραμμών

Εγκρίθηκε από το ΣΑΣ η δρομολόγηση πλοίου των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Χανιά – Πειραιά.

Η δρομολόγηση του σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες κι όλας ημέρες,και αφού ρυθμιστούν μικρές λεπτομέρειες.

Σε επικοινωνία του holidaynews.gr πριν από λίγο με στελέχη της Διοίκησης των Μινωικών Γραμμών,εκφράστηκε η ικανοποίηση τους για την εξέλιξη αυτή,ενώ τόνισαν ότι ένα αίτημα χρόνων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας θα λάβει σάρκα και οστά.

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας γνωμοδότησε με ψήφους 16 υπέρ και 12 κατά, υπέρ της έκτακτης ετήσιας δρομολόγησης του επιβατηγού οχηματαγωγού «Μύκονος Παλλάς» των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς.

Θυμίζουμε ότι το αίτημα των Μινωικών Γραμμών είχε κατατεθεί πρόσφατα στο ΥΕΝ  με την εταιρεία να ζητά τη δρομολόγηση του πλοίου από 26-06-2018

Το πλοίο έχει ήδη επανδρωθεί με ελληνικό πλήρωμα και όπως αναφέρεται σε σχετική επισήμανση η εξέλιξη αυτή  θα είναι προς όφελος του ανταγωνισμού και του επιβατικού κοινού.

Το πλοίο θα ξεκινήσει τις δρομολογιακές του υποχρεώσεις στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ στις 16 Ιουλίου (βάσει του συστήματος κρατήσεων) με δρομολόγιο από τον Πειραιά για τα Χανιά στις 16:00 και άφιξη στο λιμάνι της Σούδας στις 22:30.Αναχωρηση από Σούδα 00:00 και άφιξη στον Πειραιά 06:30

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του «Μύκονος Παλλάς»

IMO: 9220342
MMSI: 241617000
Διακριτικό (Call Sign): SVDA8
Σημαία: Greece [GR]
AIS Τύπος Σκάφους: Passenger
Ολική Χωρητικότητα (GRT): 36825
Χωρητικότητα (DWT): 6700 t
Ολικό Μήκος x Μέγιστο Πλάτος: 214m × 32m
Έτος κατασκευής: 2002

Σχολιάστε