ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και η Ρόδος συμμετέχει στο Let’s Do It Greece 2017

Την ημέρα αυτή, χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό για ακόμη μια χρονιά, να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα.

Στόχος είναι, μέσα σε μία ημέρα, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης, ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ των 100.000 εθελοντών, από 3.000 ομάδες, σε πάνω από 1.000 σημεία δράσης πανελλαδικά.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με αφορμή τη φετινή διοργάνωση Let’s Do It Greece 2017.

«Ο Δήμος Ρόδου υποστηρίζει κάθε εκδήλωση περιβαλλοντικού χαρακτήρα ή κοινωνικής αλληλεγγύης που βάζει σε κίνηση τους πολίτες. Μετά τις επιτυχημένες παρεμβάσεις  που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα έτη με τη συμμετοχή των Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων, σχολείων, ομάδων και πολιτών και τη συνδρομή και υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και των υπηρεσιών του ενώνουμε και φέτος τις δυνάμεις μας συμμετέχοντας ενεργά στο Let’s do it Greece. Ήδη έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία οι φετινές εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Lets Do It Greece στο νησί της Ρόδου. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, φορείς, συλλόγους κ.α να στηρίξουν τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αυτή την μεγάλη και πρωτοφανή εθελοντική προσπάθεια με στόχο η Ρόδος για ακόμη μια φορά να προβάλλει το καλό της πρόσωπο, το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας».

Σχολιάστε