ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκινάει η κατασκευή του Elounda Hills

Ολοκληρώνονται σταδιακά τα γραφειοκρατικά προαπαιτούμενα για την έναρξη κατασκευής της μεγάλης επένδυσης 600 εκατ. ευρώ Elounda Hills, στην Ελούντα της Κρήτης, από τη Mirum Hellas που ανήκει στο Ρώσο επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ. Πλέον, για να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης, θα πρέπει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ), σε επόμενη συνεδρίασή του, να εγκρίνει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Αυτό αποτελεί προϋπόθεση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης του σχεδίου προεδρικού διατάγματος του ΕΣΧΑΣΕ, το οποίο θα τεθεί για έλεγχο νομιμότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πολεοδόμησης – ρυμοτόμησης του ακινήτου και να ακολουθήσει η έκδοση των αδειών δόμησης.

Χρονικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η έναρξη κατασκευής του έργου τοποθετείται για τον Οκτώβριο του 2020. Το Elounda Hills διαιρείται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ), 840 στρεμμάτων, στις οποίες θα κατασκευαστούν περισσότερες από 340 παραθεριστικές κατοικίες προς πώληση (από 250.000 έως 2 εκατ. ευρώ), 5άστερο ξενοδοχείο 200 κλινών για τη διαχείριση του οποίου η Mirum Hellas βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους ομίλους, μαρίνα για 64 σκάφη κ.ά.

Σχολιάστε