ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου αναμένει 850.000 ταξιδιώτες τα Χριστούγεννα

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου ανακοίνωσε ότι τις πύλες του θα περάσουν περίπου 850.000 επιβάτες.

Σε σύγκριση με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις του περασμένου έτους, το αεροδρόμιο του Δουβλίνου θα σημειώσει αύξηση 615.000 επιβατών. Ωστόσο, τα στοιχεία εξακολουθούν να παραμένουν 42% χαμηλότερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, όπου διήλθαν από το αεροδρόμιο σχεδόν 1,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, αναμένονται αφίξεις και αναχωρήσεις κατά μέσο όρο 45.000 επιβατών την ημέρα, αριθμός που είναι σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 12.000 επιβατών την ημέρα κατά την περίοδο των περυσινών Χριστουγέννων.

Δεδομένου ότι πολλοί ταξιδιώτες έχουν ήδη κάνει κράτηση για τις πτήσεις τους, το αεροδρόμιο ήταν σε θέση να αποκαλύψει ότι η πιο πολυσύχναστη ημέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι η 19η Δεκεμβρίου, ακολουθούμενη από τις 23 Δεκεμβρίου.

Με τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εισήγαγε πρόσφατα η ιρλανδική κυβέρνηση για αφίξεις στην Ιρλανδία, οι προβλέψεις του αριθμού των επιβατών είναι πιο δύσκολη από τις αντίστοιχες περιόδους προ κορωνοϊού,  επομένως οι τελικοί αριθμοί μπορεί να διαφέρουν εάν οι επιβάτες αποφασίσουν να μην ταξιδέψουν, ενώ έχουν ήδη κάνει κράτηση, επισημαίνουν τα στελέχη του αεροδρομίου.

Προηγουμένως, ο πρώτος υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, κ.Paul Givan, επιβεβαίωσε ότι η χώρα δεν σχεδιάζει να αλλάξει τους κανονισμούς και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού για την περίοδο των Χριστουγέννων. Επί του παρόντος, οι ιρλανδικές αρχές απαιτούν από όλους τους ταξιδιώτες να συμπληρώσουν πριν από την άφιξή τους τη φόρμα PLF, ενώ όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών ή τεστ PCR εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη. Σημειώνεται ότι η απαίτηση αρνητικού τεστ ισχύει για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Σχολιάστε