EΚΘΕΣΕΙΣ

Το Holidaynews.gr στην ΙΤΒ του Βερολίνου – Τα μηνύματα και πλούσιο φωτορεπορτάζ

Από την Τετάρτη η καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού χτυπά στο Βερολίνο.

 To Holidaynews.gr βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας πραγματοποιείται η μία από τις δύο κορυφαίες εκθέσεις τουρισμού του κόσμου, η ΙΤΒ, η οποία μαζί με την WTM του Λονδίνου αποτελούν την αφρόκρεμα του κλάδου.
Εικοσιέξι αίθουσες πλήρως γεμάτες, περίπου 10.000 εκθέτες από 184 χώρες και περιοχές, όπως η Μποτσουάνα, επίσημη χώρα – εταίρος της φετινής διοργάνωσης, δίνουν το στίγμα της μεγαλειώδους έκθεσης που θέτει τον αειφόρο τουρισμό ψηλά στην ατζέντα. Κύρια θέματα της έκθεσης είναι «Ασφάλεια & Φύλαξη» και «Τεχνητή Νοημοσύνη», ενώ ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί νέα θεματική ενότητα της έκθεσης, ενώ έμφαση δίνεται στην ταξιδιωτική τεχνολογία καθώς και στην προβολή της Κίνας, μέσω ξεχωριστού φεστιβάλ.

Διψήφια αύξηση στα τουριστικά πακέτα από τη γερμανία το 2017

Θεαματική διψήφια αύξηση μέχρι 70% καταγράφεται στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία προς την Ελλάδα για το 2017 σε σχέση με το 2016, όπως επίσημα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας DRV, κ. Norbert Fiebig στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε ήδη συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κορυφαίων tour operators, μεταξύ των οποίων η TUI και η Thomas Cook και τα μέχρι στιγμής στοιχεία που παρουσιάστηκαν και τα οποία συμφωνούν με τα στοιχεία της Ένωσης DVR δείχνουν ότι η ζήτηση για την Ελλάδα το 2017 είναι αυξημένη κατά 30%- 70%.

Η Υπουργός συμμετείχε στη συνάντηση Υπουργών Στρογγυλής Τραπέζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες του Δρόμου του Μεταξιού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Holidaynews.gr:

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στο περίπτερο της Helios Hotels & Resorts με τον δημοσιογράφο Κώστα Συλιγάρδο και τον Διευθυντή του Elounda Βeach Μανώλη Ρασούλη
Ο Κώστας Συλιγάρδος με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη
Η κα Βαμιεδάκη στο περίπτερο της Deltanet Travel
Ο κ. Φραντζής, Διευθυντής της Deltanet Travel με τον Γραμματέα του Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Δημήτρη Κουμπαράκη
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης με τον Τομεάρχη Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Μενέλαο Μποκέα

Σχολιάστε