ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Χάρης Θεοχάρης: Θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για να στηριχτούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και το τουριστικό προϊόν της χώρας

Πριν από λίγο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Λασκαράτο και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

– Θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα ώστε να στηριχτούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και το τουριστικό προϊόν της χώρας

– Με επιστολή του στον Κροάτη ομόλογο του, καθώς η Κροατία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε έκτακτη σύνοδο υπουργών Τουρισμού της ΕΕ.

– Μίλησε νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ και τον πρόεδρο των εργαζομένων στον τουρισμό για να συζητήσουν επιπλέον μέτρα και ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τους αρμόδιους υπουργούς αφορούν και τους εργαζομένους στον κλάδο.

Νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μεταξύ άλλων ανακοίνωσαν:

– Θα δοθεί αποζημίωση 800 ευρώ στις αρχές Απριλίου σε εργαζομένους στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας.

– Ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν ανεστάλη η λειτουργία τους ως προϋπόθεση για την αναστολή καταβολής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και τη χρήση έκτακτων χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης.

– Ρητή απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, ενώ σε περίπτωση που αυτή λάβει χώρα θα θεωρείται άκυρη.

– Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των παραπάνω εργαζομένων για όλο το διάστημα αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, υπολογιζόμενη με βάση τον ονομαστικό τους μισθό.

– Παράταση καταβολής τακτικής επιδότησης ανεργίας, καθώς και του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, για δύο ακόμη μήνες, σε όσους ανέργους το σχετικό δικαίωμα λήψης επιδόματος λήγει την 31η Μαρτίου.

– Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου, για τρεις μήνες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις σε μισθωτούς επιχειρήσεων που πλήττονται

– Αναστολή καταβολής ρυθμισμένων οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία για τρεις μήνες για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Σχολιάστε