EΚΘΕΣΕΙΣ

1200 τετραγωνικά …Ελλάδα στην καρδιά της Νέας Υόρκης!

GREEK PANORAMA: Για πρώτη φορά φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού σε μία μεγάλη έκθεση στο Μανχάταν

Μια πολύ σημαντική έκθεση, που προβάλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της χώρας μας στην Αμερική, πραγματοποιείται αυτόν τον Μάιο. Ο λόγος για την 1η “Greek Panorama”, η οποία θα στηθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Νέας Υόρκης, στον σταθμό Grand Central Terminal.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή “Πυξίδα” του Κώστα Συλιγάδρου στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της North Events κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει να φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό, που μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιάσει τις αφίξεις του στη χώρα μας.

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση στα χρονικά για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη. Αντιλαμβάνεστε την προοπτική που δίνει αυτή η έκθεση για τη χώρα μας σε συνδυασμό μάλιστα με τις απευθείας πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη που καθιερώθηκαν”, τόνισε ο κ. Μπαμπάνης.

Η 1η έκθεση Τουρισμού, Πολιτισμού και Γαστρονομίας αποκλειστικά για την Ελλάδα διοργανώνεται από την Hellas North American Events Inc. σε συνεργασία με την εταιρεία North Events (που διοργανώνει και τις εκθέσεις Grecka Panorama στην Πολωνία και Grekland Panorama στην Σουηδία).

Από τις 11 ως τις 13 Μαΐου λοιπόν, τα καλύτερα της Ελλάδας στήνονται στην αίθουσα Vanderbilt Hall του Grand Central Terminal (διασταύρωση 42nd Street και Vanderbilt Avenue), με την έκθεση να περιλαμβάνει παρουσιάσεις για κάθε τουριστικό προορισμό καθώς και προβολή πλήθους κλάδων, όπως luxury tourism, ελληνική γαστρονομία, real estate, shopping, yachting & cruises κ.α.

Σημειώνεται ότι την πρώτη μέρα -την Πέμπτη 11 Μαΐου- η Greek Panorama θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στους επαγγελματίες από την αμερικανική και την ελληνική αγορά, με διοργάνωση b2b συναντήσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, με στόχο την καλλιέργεια επαγγελματικών σχέσεων και την δικτύωση των δύο πλευρών.

Αντίστοιχα, το βράδυ της ίδιας μέρας, επαγγελματίες και εκθέτες θα παραβρεθούν στο επίσημο δείπνο της έκθεσης με προσκεκλημένους εκπροσώπους της ελληνικής και αμερικανικής τουριστικής αγοράς, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων και παραγόντων.

Τις δύο επόμενες μέρες, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό με δωρεάν είσοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπάνη παράλληλα με την έκθεση στο Μανχάταν, στην Ουάσιγκτον, εντός της ελληνικής πρεσβείας, θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή της Ελλάδας, με ελληνικά προϊόντα, στο πλαίσιο του θεσμού EU Open House.

Η συνεργασία αυτή με την πρεσβεία αποσκοπεί στην πρόσθετη προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού και στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

 

Σχολιάστε