ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

140 επιπλέον κλίνες στο ξενοδοχείο Elounda Blue Bay

Το πράσινο φως για την αύξηση της δυναμικότητας του τετράστερου ξενοδοχείου Elounda Blue Bay στην Ελούντα, δίνει στο φορέα του έργου, ΛΗΔΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., η έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Η απόφαση εγκρίνει την κτηριακή επέκταση της μονάδας (μετά την αύξηση του γηπέδου με προσθήκη γειτονικού οικοπέδου) με παράλληλη αύξηση της δυναμικότητάς της.

Η υφιστάμενη δυναμικότητα της μονάδας είναι 291 κλίνες (σε 136 δωμάτια). Μετά την επέκταση το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 431 κλινών (σε 206 δωμάτια). Δηλαδή πρόκειται να αυξηθούν 140 νέες κλίνες και 70 νέα δωμάτια.

Προτείνεται η επέκταση του ξενοδοχείου με κατασκευή 4 νέων πτερύγων (δωματίων), 70 νέων δωματίων δυναμικότητας 140 κλινών και ενός κεντρικού κτιρίου το οποίο θα περιλαμβάνει εστιατόριο, μπαρ, υπόγειους βοηθητικούς χώρους και εξωτερική πισίνα. Συνεπώς το σύνολο των νέων κτιρίων είναι 5.  Οι χώροι θα είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) καθώς και η παραμονή τους στο συγκρότημα.

Το οικόπεδο διασχίζεται από ένα διαμορφωμένο εσωτερικό δρόμο που ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή μικρής γέφυρας, μέσω της οποίας θα γίνεται η διάβαση από τις δύο πλευρές του ρέματος που διασχίζει το ακίνητο, χωρίς να επηρεαστεί η παροχετευτικότητα του υδατορέματος.

Σχολιάστε