ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

28η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ: Ομιλίες και παρουσιάσεις

Χθες, Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Στην κεντρική ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, αναφέρθηκε στους τέσσερις τελευταίους μήνες όπου ο τουριστικός τομέας βίωσε και εξακολουθεί και βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, δίνοντας έμφαση στη συλλογική προσπάθεια και στρατηγική που ακολουθήθηκε ως «πρώτη γραμμή άμυνας» απέναντι στην κρίση, καθώς και στις στοχευμένες παραβάσεις που θα απαιτηθούν την επόμενη μέρα. «Μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και αυτή τη σκληρή χρονιά, για να οικοδομήσουμε μια νέα, μακρά περίοδο ευημερίας, ωριμότητας και ανάπτυξης.

Ο τουρισμός, θα σταθεί και πάλι, στο ύψος των περιστάσεων, στην πρώτη γραμμή της μάχης, ισχυρός και πρωτοπόρος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν ισχύουν τα δωμάτια καραντίνας για τα μικρά τουριστικά καταλύματα. Συγκεκριμένα είπε: «Και βέβαια κάθε μεγάλη μονάδα που θα μπορεί και θα το θέλει, θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ένα περιστατικό στις εγκαταστάσεις της, μέσα σε ένα δικό της ασφαλές δωμάτιο καραντίνας.

Είναι κάτι το οποίο δεν θα ισχύει, το τονίζω αυτό, δεν θα ισχύει, δεν υπάρχει λόγος να ισχύει για τα μικρά καταλύματα από τη στιγμή που θα έχουμε ολοκληρώσει τον προγραμματισμό για τα ξενοδοχεία καραντίνας σε όλους τους προορισμούς. Το διευκρινίζω γιατί υπήρχε μία μικρή σύγχυση γύρω από το ζήτημα αυτό». Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού.

H κλειστή συνεδρίαση της 28ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γιάννη Παράσχη (CEO «Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε.»), ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την 1η Ιουλίου που σηματοδοτεί την έναρξη της δύσκολης πορείας ανάκαμψης αερομεταφορών και τουρισμού. Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα, είναι πρωτίστως αναγκαία η μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την απασχόληση.

Με κοινωνική ευθύνη και δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης, Κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, πρέπει να προστατεύσουμε την εργασιακή ειρήνη και την κοινωνική συνοχή, με στόχο τη σταδιακή επαναφορά σε μια νέα κανονικότητα».   Κατά τη διάρκεια της ΓΣ του ΣΕΤΕ ομιλίες είχαν οι εκπρόσωποι των στρατηγικών εταίρων του Συνδέσμου, όπως ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχιος Βασιλάκης «Συνεχίζουμε να παραλαμβάνουμε αεροπλάνα παρά την κρίση και να στηρίζουμε τις ανάγκες όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών της χώρας, στη δύσκολη συγκυρία για να διασφαλίσουμε ένα ισχυρότερο προϊόν για το 2021 και το μέλλον. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η μελλοντική κεφαλαιοποίηση της θετικής εικόνας της χώρας. Χρέος μας η ανταπόκριση στις νέες ανάγκες επιβατών μας, η στήριξη του παραγωγικού μας πυρήνα και των εργαζομένων μας, για να μπορέσουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να συμβάλουμε εκ νέου στην αναπτυξιακή δυναμική».

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου και επισήμανε ότι: «Η παρούσα συγκυρία αποτελεί και μια τεράστια ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό της τουριστικής στρατηγικής μας. Η βιωσιμότητα, η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, οι δημόσιες υποδομές, η αποτελεσματική διαχείριση των προορισμών και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν τις πρωταρχικές προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Αυτά είναι τα πεδία στα οποία θα επικεντρωθεί η δραστηριότητα του ΙΝΣΕΤΕ τα επόμενα χρόνια». Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση του κ. Κικίλια.

Οι δράσεις της Marketing Greece για το έτος 2019 παρουσιάστηκαν από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, Ιωάννα Δρέττα, η οποία τόνισε: «Ανάγκη όσο ποτέ για τον ελληνικό τουρισμό οι συνέργειες και οι συνεργασίες».

Σχολιάστε