ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

5 απομακρυσμένα εστιατόρια στα πιο απρόσμενα σημεία του κόσμου! Σε προορισμούς… εκτός χάρτη!

Εκεί που δεν περιμένετε να βρείτε ένα εστιατόριο, στα πιο απρόσμενα μέρη του κόσμου, μακριά από τις πόλεις και τις κεντρικές οδούς, 5 από τα καλύτερα περιμένουν για να τα γνωρίσετε!

Μπορεί να μην βρίσκονται στην καρδιά κάποιας μεγαλούπολης, να μην είναι και τόσο εύκολη η πρόσβαση σε αυτά, ωστόσο τα 5 απομακρυσμένα εστιατόρια που θα σας γνωρίσουμε είναι από τα καλύτερα, με σεφ που ξέρουν καλά να ξεδιπλώνουν τον γαστρονομικό χάρτη… σε προορισμούς εκτός χάρτη!

Κι επειδή ο γαστρονομικός τουρισμός, η πιο νόστιμη τάση της εποχής στα ταξίδια, αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε αυτά τα 5 εστιατόρια, αφού το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Ποια είναι τα 5 εστιατόρια στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου

Mil, Περού

Σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, το Mil βρίσκεται στο Περού και απογειώνει την γαστρονομία των Άνδεων. Το μενού του περιλαμβάνει 8 στάδια με ελαφριά πιάτα, λόγω του μεγάλου υψομέτρου.

Λαχανικά, βολβοί και σπόροι, λίγη ζωική πρωτεΐνη, πράσινα και μπλε φύκια δίνουν δυναμικό παρών στις συνταγές, που σερβίρονται σε custom-made σκεύη από πετρώματα και ξύλα της περιοχής.

Μάλιστα, το εστιατόριο έχει μεριμνήσει για να εγκλιματιστούν οι επισκέπτες ευκολότερα προσφέροντας ειδικές φιάλες οξυγόνου για την περίπτωση έλλειψης.

Koks, Νήσοι Φερόες

Σε ένα απομονωμένο αγροτόσπιτο, στον βόρειο Ατλαντικό και περίπου 20 λεπτά από το Tórshavn, την πρωτεύουσα, οι επισκέπτες βρίσκονται σε ένα εστιατόριο που τιμά τη φυσικότητα των γεύσεων.

Το μενού 18 πιάτων αποτίει φόρο τιμής στις τοπικές μαγειρικές παραδόσεις, με πρωταγωνίστριες τις ντόπιες εποχικές πρώτες ύλες.

Με έμφαση στα θαλασσινά, κυρίως στις αχιβάδες, στον μπακαλιάρο αλλά και στην σούλα (ένα θαλασσοπούλι της περιοχής), τα πιάτα συνοδεύονται από βόατανα και χόρτα από τις πλαγιές των βουνών.

Wolfgat, Νότια Αφρική

Το εστιατόριο στεγάζεται σε μια εξοχική κατοικία 130 ετών και αναδείχθηκε φέτος Εστιατόριο της Χρονιάς στα νεοσύστατα The World Restaurant Awards.

Μακριά από τον πολιτισμό, στο ψαροχώρι Paternoster, στο δυτικό ακρωτήρι της Νότιας Αφρικής, η γραφικότητά του είναι ονομαστή.

Με έμφαση στην υψηλή γαστρονομία και στις τοπικές γεύσεις, εδώ θα φάτε καρπούζι τουρσί με μαϊντανό της θάλασσας, κέλπιες, πορφύρα και κρίταμο, σε έναν χώρο για 20 μόλις άτομα.

Bootshaus, Αυστρία

Το ξενοδοχείο Seehotel Das Traunsee φημίζεται για το εστιατόριό του, που θα το βρείτε ακριβώς πάνω από ένα υπόστεγο φύλαξης σκαφών στη χερσόνησο Traunkirchen, με υπέροχη θέα στη λίμνη και στα βουνά της περιοχής.

Ο σεφ προμηθεύεται κρεατικά, ψάρια και λαχανικά από ντόπιους προμηθευτές, χωρίς να έχει προκαθορισμένο μενού καθημερινά, κάτι που εξαρτάται αυστηρά από τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών.

The Willows Inn, Lumni Island

Ανάμεσα στο Σιάτλ και στα καναδικά σύνορα, το νησί Lumni κρύβει έναν γαστρονομικό παράδεισο.

Με έμφαση στα απλά πιάτα αλλά και στις πρώτες ύλες που καλλιεργούνται στο αγρόκτημα του εστιατορίου, οι γεύσεις εδώ είναι μοναδικές.

Σολομός καπνισμένος στο δικό τους καπνιστήρι, αυγοτάραχο ρέγγας και κέλπιες με πικραλίδες, καραμελωμένα στρείδια στα κελύφη τους, αλμυρά ντόνατ γεμιστά με μαύρο μπακαλιάρο κ.ά. ανοίγουν εύκολα την όρεξη για ένα δείπνο που μένει αξέχαστο και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Σχολιάστε