ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

70 εκατ. ευρώ έχασε η Τυνησία, το 50% των Βρετανών και το 30% των Γερμανών τουριστών, από την χρεωκοπία του Thomas Cook

Η κατάρρευση του Thomas Cook κόστισε περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ στην Τυνησία και έχει χτυπήσει σκληρά τον προορισμό, μετά την ανάκαμψή του στην βρετανική αγορά. Ο τουρισμός της Τυνησίας, έχασε το 50% των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο και πιθανώς το 30% από τη Γερμανία, κυριολεκτικά από τη μια μέρα στην άλλη.

Σύμφωνα με την ξενοδοχειακή της ένωση, ο Thomas Cook χρωστάει 70 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 40 ξενοδοχεία, μερικά από τα οποία ήταν αποκλειστικά για τους πελάτες του Cook. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τύνιδα και την επίθεση στην παραλία στο Sousse, η οποία στοίχησε τη ζωή σε 38 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 30 πελατών της TUI, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε προσωρινά απαγορεύσει τα ταξίδια στην Τυνησία.

Μόλις πέρυσι οι tour operators του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν αρχίσει να επιστρέφουν. «Η κατάσταση δεν είναι καλή, οι ζημιές είναι μεγάλες και κάθε ξενοδόχος πρέπει τώρα να μετρήσει τα τιμολόγιά του και να απευθύνει έκκληση προς τους εκκαθαριστές, γιατί θα χρειαστεί χρόνος και υπάρχουν τόσα άλλα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο», δήλωσε Τυνήσιος αξιωματούχος. Ο ίδιος δήλωσε ότι 107.000 από τους 180.000 επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τυνησία φέτος ταξίδευαν με τον Thomas Cook και συμπλήρωσε: «Δεν είχαμε προειδοποιήσεις για την κατάρρευση.

Περιμέναμε κάποιο σχέδιο διάσωσης και σκεφτήκαμε ότι πρέπει να υπάρξει μια αίσθηση ελπίδας». Η τουριστική βιομηχανία ζητά επίσης ειδικά μέτρα από την κυβέρνηση της Τυνησίας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ένα άλλο πρόβλημα για την Τυνησία είναι ότι ο Thomas Cook προσέφερε charter πτήσεις από πολλά περιφερειακά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, μερικά από τα οποία δεν εξυπηρετούνται από την TUI ή από άλλες εταιρείες. Η Τυνησία έχει μόνο επτά προγραμματισμένες πτήσεις εβδομαδιαίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις οποίες εκμεταλλεύεται η Tunis Air από το Heathrow και το Gatwick.

Σχολιάστε