Uncategorized

Δμήτρης Διβόλης: “Kρίσιμος ο Μάρτιος για τις κρατήσεις”

Ο γραμματέας τουριστικών πρακτόρων, Δημήτρης Διβόλης μίλησε στην τηλεόραση Creta από το Βερολίνο και έθεσε το ζήτημα των κρατήσεων λόγω κορονοϊού, όπου εξαπλώνεται πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Όπως τόνισε ο κ. Διβόλης για τις κρατήσεις: “Κρατήσεις υπάρχουν αλλά με μειωμένο ρυθμό, ακόμα και από την Ιταλία. Ο Μάρτιος θα είναι κρίσιμος για τις κρατήσεις. Δεν θέλω να κάνω αρνητική πρόβλεψη αλλά ο Απρίλιος δεν θα είναι καλός. Δεν θα έχουμε τον Απρίλιο που περιμέναμε. Οι ακυρώσεις υπάρχουν από γκρουπ που έρχονται από την Αμερική, Ασία και Ιταλία. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, θα πάμε βήμα-βήμα. Στις συζητήσεις που έχω η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Το θέμα όμως είναι το ταξίδι, με τους κινδύνους που υπάρχουν. Το αερόπλανο, τα λεωφορεία και ο συνωστισμός που θα υπάρχει σε δημόσιους χώρους. Αν υπάρχει κατάσταση πανδημίας θα πρέπει να σταματήσουν τα ταξίδια.”

Όσο αφορά την διεθνή έκθεση του Βερολίνου ο κ. Διβόλης δήλωσε: “Το Βερολίνο αυτή την στιγμή μετά την ακύρωση της έκθεσης, είναι έρημη πόλη. Άλλες χρονιές η πόλη έσφυζε από ζωή. Είμαστε μόνο 4 άτομα από την Κρήτη. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η μεγαλύτερη και για πρώτη φορά δεν αναβλήθηκε αλλά ακυρώθηκε. Η εξάπλωση του κορονοϊού και στην Ευρώπη επηρεάζει όλο τον τουριστικό τομέα και όλο τον κόσμο.”

 

Σχολιάστε