ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τουρισμός 2018: “Ξεπουλάει” η Ελλάδα στη γερμανική αγορά- έλλειψη κλινών βλέπουν οι t.o’s

Η μεγάλη ζήτηση για Ελλάδα και Τουρκία στη γερμανική αγορά αυτό το καλοκαίρι ενδέχεται να οδηγήσει σύντομα στην ελλειψη κρεβατιών σε αυτούς τους προορισμούς, σύμφωνα με εκτιμήσεις των μεγάλων Γερμανών τουρ οπερέιτορ.

Χαρακτηριστικά, ο Alltours ανέφερε συνολική διψήφια αύξηση πωλήσεων για το καλοκαίρι, με μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Αίγυπτο, ενώ για την Ισπανία επικρατούν μικτές τάσεις με χαμηλότερες κρατήσεις, αλλά υψηλότερα έσοδα λόγω της αύξησης των τιμών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Markus Daldrup προειδοποίησε στην ITB: “Θα μπορούσε να υπάρξει έλλειψη κρεβατιών στην Τουρκία και την Ελλάδα. Η ζήτηση γι αυτές τις χώρες είναι υψηλή όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στη Ρωσία”. Αντίθετα, οι κρατήσεις της Ισπανίας, όπως είπε, υποφέρουν λόγω των υψηλότερων τιμών στα ξενοδοχεία και τον διπλασιασμό του τουριστικού φόρου στη Μαγιόρκα.

Ομοίως, ο τουρ οπερέιτορ FTI έχει επίσης διψήφιο ρυθμό αύξησης σε κρατήσεις, έσοδα και πωλήσεις φέτος, λόγω των ισχυρών πωλήσεων για την Τουρκία, την Ελλάδα (+ 50%) και την Αίγυπτο. Ο Ralph Schiller, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε ότι οι Γερμανοί επιστρέφουν φέτος μαζικά στην Τουρκία και την Ερυθρά Θάλασσα.

Σχολιάστε