ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Aποκλειστικό: Στον Πειραιά σήμερα για την ιδιωτικοποίηση ελληνικών λιμένων ο Ε. Γκριμάλντι

Στον Πειραιά θα βρεθεί σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του holidaynews.gr, ο Πρόεδρος των Μινωικών Γραμμών, Ιταλός εφοπλιστής, Εμμανουέλ Γκριμάλντι.

Ο ίδιος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 12.00 οι Μινωικές Γραμμές στο επιβατηγό-οχηματογωγό πλοίο ΚΥΔΩΝ Palace που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά (Σούδα)- Πειραιάς.

Η εταιρία πραγματοποιεί την εκδήλωση αυτή, έστω και με καθυστέρηση μερικών μηνών λόγω κορονοϊού και lockdown. Ο βασικός λόγος πραγματοποιήσης αυτής της εκδήλωσης είναι προκειμένου ο μεγαλομέτοχος των Μινωικών Γραμμών και Πρόεδρος της εταιρίας να εκδηλώσει επίσημα επί ελληνικού εδάφους, ενώπιον του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη που επίσης θα παραβρίσκεται στην εκδήλωση, την πρόθεση του να διεκδικήσει λιμάνι ή λιμάνια που θα αξιοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιλογές.

Να θυμήσουμε ότι στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποίησε ο Όμιλος Γκριμάλντι, όπως κάθε χρόνο φέτος, πρίν μερικούς μήνες, στην Σικελία, ο ίδιος είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα γύρω από το θέμα αυτό και είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του Ομίλου, προκειμένου να επενδύσει χρήματα στην αξιοποίηση ελληνικών λιμανιών.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και το λιμάνι του Ηρακλείου είναι δύο από τα πιθανά λιμάνια,  στα οποία ο ίδιος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του. Μάλιστα, αναφορικά με το λιμάνι του Ηρακλείου, σε παλιότερη δήλωση του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχόμασταν να είμαστε νοικάρηδες στο σπίτι μας. Εννοώντας προφανώς την έδρα των Μινωικών Γραμμών.

Τον Ιταλό εφοπλιστή και Πρόεδρο των Μινωικών Γραμμών συνοδεύει και ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας, ο οποίος επίσης έφτασε πρίν από λίγες ημέρες στην Αθήνα και βρέθηκαν μαζί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την Τετάρτη, όπου συνάντησαν τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο λόγος για τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ των Μινωικών Γραμμών,  κ. Χατζάκης.

Σχολιάστε