ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Airbnb: Διαμονή σε σπηλιές… λεπρών στην Κρήτη

Μάχη για το πιο “ασυνήθιστο” Airbnb του κόσμου θα κάνουν στην Κρήτη αφού η νέα πρόταση διαμονής είναι οι σπηλιές των λεπρών.

Συγκεκριμένα, στη συνοικία της Χρυσοπηγής υπάρχουν 165 σπηλιές στις οποίες βρήκαν καταφύγιο φτωχοί άνθρωποι και πρόσφυγες μέχρι τη δεκαετία του 1960. Στη συνοικία με τα στενά σοκάκια, για 187 χρόνια έζησαν οι λεπροί, στεγάζοντας τον πόνο και το όνειρα τους.

Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου οι σπηλιές αυτές μετατρέπονται σε δωμάτια για εναλλακτικές διακοπές. Την ιδέα αυτή την είχε ο κ. Μανόλης Γιανναδάκης όπου αγόρασε πέντε από αυτές τις σπηλιές, πριν από 17 χρόνια, και αποφάσισε να τις διαμορφώσει σε δωμάτια τα οποία θα νοικιάζει σε τουρίστες, μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Οι σπηλιές, λέει ο ίδιος, είναι ασπρισμένες με ασβέστη ενώ η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους είναι στους 18 βαθμούς Κελσίου. Επίσης σκοπεύει να τοποθετήσει τζακούζι αλλά και να δημιουργήσει ένα παραδοσιακό καφενείο. Ο ίδιος φιλοδοξεί να είναι τα πάντα έτοιμα πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν και προτρέπει και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να κάνουν το ίδιο.

Σχολιάστε