ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Airbnb: Επεκτείνεται η ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων

Οι ταξιδιώτες της Airbnb θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων είτε σε μετρητά είτε σε πίστωση για ακυρώσεις εξαιτίας της πανδημίας που αφορούν κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν τις 15 Μαρτίου, για τσεκ ιν έως τις 30 Ιουνίου του 2020.

Αυτό επισημαίνει σε νεότερη ανακοίνωσή της η Airbnb, διευκρινίζοντας ότι η πολιτική έκτακτων περιστάσεων που εφαρμόζει θα ισχύει επίσης για κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως και τις 14 Μαρτίου 2020.

Η πολιτική αυτή επιτρέπει στους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να ακυρώνουν χωρίς χρέωση ή κυρώσεις.

Σύμφωνα με την πολιτική έκτακτων περιστάσεων της πλατφόρμας, οι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν ταξιδιωτική πίστωση ή επιστροφή χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων όλων των τελών, και θα πρέπει να πιστοποιήσουν ή να παράσχουν δικαιολογητικά (ιατρική σύσταση, περιορισμός ταξιδίων, ακυρώσεις πτήσεων κτλ.) σχετικά με την αδυναμία τους να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον, η πλατφόρμα ενθαρρύνει τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεννόηση, να αντιμετωπίζουν τυχόν ανησυχίες εκ των προτέρων και να εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμού ή τροποποίησης κρατήσεων, όταν είναι δυνατόν, για την αποφυγή ακυρώσεων.

Σύμφωνα με την Airbnb, η πλειονότητα των καταχωρίσεων έχει ευέλικτες ή μέτριες πολιτικές ακύρωσης, επιτρέποντας πλήρη επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις που πραγματοποιούνται τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από το check-in, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Η Airbnb δεν διατηρεί χρέωση για ακυρώσεις κρατήσεων σύμφωνα με την πολιτική έκτακτων περιστάσεων.

Σχολιάστε