ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Bραδιές Ελληνικής μπύρας στο Porto Elounda

Φέτος στο Porto Elounda θα μάθουν στους ξένους επισκέπτες δεκάδες Ελληνικές μπύρες, τόσο από την Κρήτη όσο κι από Σαντορίνη, Πελοπόννησο, Στερεά, Μακεδονία και Θράκη.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και με τη συνδρομή του Facebook, συγκεντρώθηκε μια λίστα με σχεδόν 180 μπύρες από περίπου 30 ζυθοποιίες.

Ξεκινώντας από την πρώτη ζυθοποιία της Ελλάδος, του Johannes Fuchs (“ΦΙΞ”) και φτάνοντας στην ολοκαίνουργια μικροζυθοποιία NOTOS στο Ηράκλειο, το ταξίδι του επισκέπτη θα διατρέχει όλη τη χώρα με γευστικές περιπλανήσεις: lager, pilsener, stout, weiss, ale, dunkel, όλοι σχεδόν οι τύποι μπύρας παράγονται και στην Ελλάδα.

Αυτές οι βραδιές Ελληνικής μπύρας δεν είναι η πρώτη καινοτομία του Porto Elounda, καθώς έχει μακρά παράδοση πρωτοπορίας στον τουρισμό. Για παράδειγμα, ήταν το πρώτο ξενοδοχείο με γήπεδο γκολφ και χρονομίσθωση στην Κρήτη, αλλά και το πρώτο με μοιραζόμενες πισίνες στην Ελλάδα, καθώς και το πρώτο Six Senses Spa, βραβευμένο ως το καλύτερο σπα στον κόσμο.

Το Porto Elounda προέρχεται από μια μακρά παράδοση καινοτομίας στον τουρισμό, η οποία ξεκινά με τον Ηλία Σωτήρχο στο Minos Beach και συνεχίστηκε με τον Σπύρο και την Ελιάνα Κοκοτού στο Elounda Beach και το Elounda Mare, ενώ τώρα πρωτοπορούν και τα παιδιά τους Μαρίνα, Ηλίας, και Φώτης.

Οι πρωτοπόρες  ιδέες και σχεδιαστικές αντιλήψεις που εισάγει η νέα γενιά είναι αυτές που δίνουν μέλλον σε όλες τις επιχειρήσεις, κρατώντας τες κοντά στην αγορά. Για παράδειγμα, η μεγάλη επιτυχία των προεδρικών βιλών, οι οποίες έφεραν και κράτησαν στο ξενοδοχείο μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ. Κράτησαν τη βραβευμένη αρχιτεκτονική του Σπύρου Κοκοτού, με την πέτρα και τον άγριο σοβά, ενσωματωμένη στο κρητικό τοπίο και τη βραχώδη ακτή, αλλά με μοντέρνες γραμμές στο εσωτερικό και με μινιμάλ βεράντες που δένουν αρμονικά με τη θέα του κόλπου της Ελούντας.

Οι πληροφορίες του Holidaynews.gr για τις εξελίξεις στο Porto Elounda μιλούν ήδη για σημαντική ανακαίνιση στο Elounda Peninsula, την εξάστερη παραθαλάσσια πτέρυγα του συγκροτήματος, ύψους αρκετών εκατομμυρίων, καθώς οι ανακαινίσεις στο Porto Elounda των προηγούμενων ετών αποδείχτηκαν εξαιρετικά επιτυχείς με την πελατεία, χωρίς  να αλλοιώσουν το χαρακτήρα του συγκροτήματος, το οποίο θεωρείται διεθνώς από την πελατεία ως ένα από τα φιλικότερα στον κόσμο.

Σχολιάστε