ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

CHC Hotels: Ενημέρωση από το ξενοδοχείο “CHC Athina Palace Resort & Spa” σχετικά με το “We Do Local”

Το ξενοδοχείο μας CHC Athina Palace Resort & Spa 5* για τέταρτη συνεχή χρονιά μέσα και από το θεσμό του we do localυλοποιεί το στόχο του ως προς την  αειφορία και  την  ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών παραγωγών. Σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συνεργάτες, πελάτες, τοπική κοινωνία αλλά και τους ανθρώπους μας κάνουμε γνωστές όλες τις σχετικές ενέργειες που αναφέρονται στη φιλοσοφία του we do local.

Εμείς στο CHC Athina Palace Resort & Spa 5* εμπιστευόμαστε ανεπιφύλακτα την ποιότητα και την αγνότητα των παραγόμενων τοπικών προϊόντων και είμαστε αφοσιωμένοι στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας καθιστώντας την αρωγό στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας ως τόπου φιλόξενου προορισμού. Στο ξενοδοχείο μας κάνουμε στοχευμένες ενέργειες, αναλαμβάνουμε δράσεις για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας και το σεβασμό στο περιβάλλον. Το ξενοδοχείο μας CHC Athina Palace Resort & Spa 5* ανανέωσε και φέτος τη βράβευση της ακτής Μαδέ με τη «Γαλάζια Σημαία» πιστοποιώντας έτσι την εφαρμογή δράσεων και διαχείρισης που σχετίζονται όχι μόνο με την παραλία μας αλλά και με ευρύτερες πρακτικές του ξενοδοχείου:  καθώς πρέπει να πληροί αλλά και να διατηρεί τα 33 αυστηρά κριτήρια που αφορούν σε καθαρότητα νερών, οργάνωση, καθαριότητα, ασφάλεια επισκεπτών, προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Επίσης, στο ξενοδοχείο μας CHC Athina Palace Resort & Spa 5* ακολουθούμε συγκεκριμένους άξονες περιβαλλοντικής πολιτικής και διαχείρισης. Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να  μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και να συμβάλλουμε δραστικά από μέρους μας φροντίζουμε να:

  • εξοικονομούμε νερό μέσω της παρότρυνσης των πελατών μας για ορθές πρακτικές εντός του δωματίου κατά τη διαμονή του
  • ανακυκλώνουμε το νερό με διαχείριση και χρήση του στο πότισμα των κήπων μας
  • ζεσταίνουμε το νερό με αντλίες θερμότητας και χρήση ηλιακής ενέργειας
  • μειώνουμε τη χρήση χημικών στις πισίνες με τη χρήση αυτόματων χλωριωτών για την επίτευξη της ιδανικής χημικής ισορροπίας
  • Διαχειριζόμαστε τα απόβλητα
  • Διαχωρίζουμε τα απορρίμματα για ανακύκλωση
  • Χρησιμοποιούμε φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά κ.α.

 

Ελέγχουμε τους προμηθευτές μας ως προς τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις  τους προκειμένου να είναι εναρμονισμένοι με τη φιλοσοφία μας αλλά και τα συστήματα ποιότητας ISO 9001:2015 και HACCP.  Έχουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με ένα μεγάλο δίκτυο τοπικών παραγωγών και προμηθευτών που αποτελεί και έμπρακτη απόδειξη για τη θέλησή μας για προσφορά μιας πραγματικά ποιοτικής διατροφής προς τους πελάτες μας.

Στους  πελάτες μας γίνονται διαρκώς γνωστές  οι προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και τους παρακινούμε ώστε να υιοθετούν και εκείνοι τις οικολογικές πρακτικές τόσο κατά τη διαμονή τους όσο και στην καθημερινή τους ζωή.

 

Αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας οι πιστοποιήσεις με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΪΝΟ» που δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες μας σε καθημερινή βάση να δοκιμάζουν και να «εκπαιδεύονται» στις τοπικές μας διατροφικές συνήθειες!

Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που αποτελούν τους βασικούς μας πυλώνες για την επιτυχημένη παρουσία της επιχείρησής μας στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.

Η επιλογή του προσωπικού μας γίνεται με κριτήρια που αξιολογούν την ντόπια καταγωγή του, την ευγένεια, την καλοσύνη και τον επαγγελματισμό του, έτσι ώστε τα κριτήρια αυτά να αποτελούν ένα ακόμα βασικό πυλώνα στήριξης στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το στοιχείο της Κρητικής φιλοξενίας ως ένα κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο και συνυφασμένο με την νοοτροπία και την εν γένει ιστορία μας ως λαός.

Τοπικά λαογραφικά ντεκόρ, χορευτές και μουσικοί, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο κάποια από τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Στο πλαίσιο αυτό οι πελάτες μας εμπλέκονται με βιωματικό τρόπο, αναπτύσσουν απλές χορευτικές δεξιότητες και εκφράζουν την ευχαρίστησή τους με το θερμό τους χειροκρότημα που αποτελεί για εμάς όλους σε αυτή την επιχείρηση ένα είδους δικαίωσης για τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να αναδεικνύουμε τελικά αυτό πού ονομάζουμε Κρητική λαογραφική παράδοση.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν για εμάς δέσμευση. Θα αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους οργάνωσης και ενεργειών στην κατεύθυνση της ανάδειξης και της στήριξης της τοπικής παραγωγής, του τοπικού περιβάλλοντος και των ανθρώπων του.

Σχολιάστε