ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Delta Air Lines και Alitalia ξεκινούν τις πρώτες υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς καραντίνα

H Delta Air Lines και η Alitalia πρόκειται να ξεκινήσουν πτήσεις «χωρίς καραντίνα» μεταξύ ΗΠΑ και Ιταλίας, ανοίγοντας τον πρώτο αεροδιάδρομο που θα συνδέει ΗΠΑ και Ευρώπη από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί στα ταξίδια.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο μήνα οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν σε επιλεγμένες πτήσεις από την Ατλάντα προς τη Ρώμη δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα εάν βγουν αρνητικοί σε τρία τεστ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού,

Οι επιβάτες θα υποβάλλονται σε PCR τεστ 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους και, στη συνέχεια, σε rapid test στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, πριν από την επιβίβαση, και ξανά κατά την άφιξή τους στη Ρώμη.

Το νέο σύστημα θα ισχύει για όλους τους πολίτες της ΕΕ και για τους πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν για βασικούς λόγους όπως η εργασία, σύμφωνα με τους ισχύοντες ιταλικούς κανόνες μετανάστευσης.

Η απαγόρευση των ΗΠΑ για ταξίδια από την Ευρώπη παραμένει σε ισχύ, ωστόσο, στελέχη αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ προσδοκούν ότι ο Λευκός Οίκος θα εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης για υπηκόους της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που ανέφερε πρόσφατα και το Reuters.

Η αεροπορική βιομηχανία πιέζει τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο να επιτρέψουν τα τεστ πριν από την αναχώρηση, ώστε να σταματήσει η καραντίνα, που αποτρέπει τα ταξίδια.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με τεστ στους επιβάτες, όμως οι πτήσεις της Delta και της Alitalia προς τη Ρώμη θα είναι οι πρώτες που θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες που πέρασαν τα τεστ να αποφύγουν την καραντίνα.

Ο Marco Troncone, διευθύνων σύμβουλος της Aeroporti di Roma, όπως γράφουν οι Financial Times, δήλωσε ότι ελπίζει η πολιτική αυτή να επεκταθεί και σε άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Οι αεροπορικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο πιέζουν για τη θέαπιση ενός αεροπορικού διαδρόμου μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης για να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση των επαγγελματικών ταξιδιών.

Η επανεκκίνηση των επαγγελματικών ταξιδιών είναι καθοριστική για την επιβίωση των αερομεταφορέων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς οι ταξιδιώτες αυτής της κατηγορίας πληρώνουν υψηλές τιμές για premium θέσεις.

Οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων βρίσκονται επίσης στον πυρήνα της στρατηγικής επανέναρξης της Alitalia μετά την τελευταία ένεση χρημάτων των φορολογουμένων.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις  μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ απέφεραν ετησίως 9 δισ. δολάρια στις αεροπορικές εταιρείες ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχολιάστε