ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Easyjet: Το προσωπικό καμπίνας της εταιρείας στην Ισπανία σχεδιάζει απεργίες τον Ιούλιο

Το προσωπικό καμπίνας της easyJet που έχει ως έδρα του την Ισπανία σχεδιάζει απεργιακές κινητοποιήσεις για εννέα ημέρες τον Ιούλιο, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις από την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους.

Αυτό ανακοίνωσε το τοπικό συνδικάτο USO, εντείνοντας πιθανόν τις δυσκολίες στα ταξίδια καθώς ο κλάδος προσπαθεί να διαχειριστεί την ανάκαμψη της ζήτησης.
Οι απεργίες θα γίνουν στις 1-3, 15-17 και 29-31 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Μιγκέλ Γκαλάν, γενικός γραμματέας του τμήματος του USO που αφορά την easyJet.

Οι ιπτάμενοι φροντιστές της εταιρίας στην Ισπανία ζητούν αύξηση 40% στις βασικές τους αποδοχές, δήλωσε ο ίδιος.
Ο βασικός μισθός, που εξαιρεί τα μπόνους και τις επιπλέον πληρωμές, ανέρχεται σε 950 ευρώ για τους Ισπανούς εργαζομένους της easyJet, ποσό που είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, δήλωσε ο Γκαλάν.

«Η εταιρία υποεκτίμησε τις προοπτικές, ήταν πιο απαισιόδοξη και συντηρητική και δεν είναι έτοιμη για τη ζήτηση… αυτό προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις για εμάς», δήλωσε ο Γκαλάν.

Ωστόσο, το συνδικάτο, που λέει ότι εκπροσωπεί το 80% των 450 υπαλλήλων που έχουν ως έδρα τους την Ισπανία, συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για να αποφευχθεί η απεργία κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση σήμερα, δήλωσε ο Γκαλάν.

Η συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας της COVID-19 οδηγεί αερομεταφορείς και εταιρίες διαχείρισης αεροδρομίων στα όριά τους, προκαλώντας ελλείψεις προσωπικού και μεγάλες ουρές σε τερματικούς σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.

Οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή και οι σκληρές εργασιακές συνθήκες οδηγούν το προσωπικό πολλών αεροπορικών εταιριών της περιοχής να διαμαρτυρηθούν και να προχωρούν σε απεργίες.

Το προσωπικό καμπίνας στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της easyJet, τη Ryanair, σχεδιάζει να προχωρήσει σε απεργία αυτόν τον μήνα και τον Ιούλιο στην Ισπανία και πολλές άλλες χώρες.

Σχολιάστε