Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του Βρετανικού κοινού στο 1ο National Geographic Traveller Food Festival όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, και έγινε στο Business Design Center στο Λονδίνο το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Ιουλίου 2019.
Οι συμμετέχοντες στο masterclass κρητικής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα όπως γεμιστούς κολοκυθοανθούς και απάκι με ξυνόχοντρο και πετιμέζι και να ταξιδέψουν γευστικά μέχρι την Κρήτη.
Καθόλη τη διάρκεια του διημέρου, η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν πολύ μεγάλη και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και την κρητική διατροφή, αλλά και για τα εξαιρετικής ποιότητας ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα της Κρήτης, τα οποία μπορούν να απολαύσουν σε συνδυασμό με το υψηλό τουριστικό προϊόν που προσφέρεται στο νησί. Η γευστική δοκιμή γραβιέρας και ανθότυρου με παραδοσιακό παξιμάδι (ντάκο), κρητικών κρασιών και τσικουδιάς επιστέγασε την ενθουσιώδη αποδοχή του κοινού, ενός οινόφιλου κοινού, λάτρης του καλού φαγητού.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo, ενώ το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και διάσημοι σεφ όπως ο Jonathan Phang, με εκπομπή γαστρονομίας στο διάσημο ταξιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Travel Channel, καθώς και ο Theo Michaels με καταγωγή από την Κύπρο ο οποίος παρουσίαζε το τρίτο βιβλίο του ελληνικής κουζίνας με τίτλο “Orexi!”.
Το εγχείρημα της διοργάνωσης για πρώτη φορά ενός φεστιβάλ αφιερωμένου στη γαστρονομία και το γαστρονομικό τουρισμό από το έγκριτο και δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό National Geographic Traveller UK, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο εν λόγω φεστιβάλ το 2020.