ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mε μεγάλη επιτυχία η παράσταση του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Μπαλέτου

Εντυπωσίασαν τα αστέρια του μπαλέτου μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά στην εκδήλωση της Θερινής Σχολής του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Μπαλέτου, όπου πραγματοποίηθηκε την Τρίτη 27 Ιουλίου στο κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκις”.

Οι θεατές έδειχναν πολύ ευχαριστημένοι για το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης καθώς είχαν μία μοναδική εμπειρία και την τύχη να ζήσουν στον τόπο τους, και να απολαύσουν αυτό το κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός με τη συμμετοχή τόσο μεγάλων ονομάτων.

Η  πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα, Ευαγγελία Καλαιτζή μίλησε στο Holidaynews.gr για το σπουδαίο γκαλά:

“Η συγκεκριμένη παράσταση ξεκίνησε από την αγάπη της κόρης μου για το μπαλέτο, το οποίο ουσιαστικά ήταν μία ιδέα και αγκαλιάστηκε από τους χορηγούς μας και το Ελληνικό Προξενείο, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε εδώ, σε μία συμβολική χρονιά για την Ελλάδα, διότι γιορτάζεται τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, σε ένα σημαδιακό χρόνο σχέσης Ελλάδας-Ρωσίας. Έχουμε την μεγάλη χαρά να συμμετέχουν 34 παιδιά από τις μεγαλύτερες σχολές μπαλέτου στη Ρωσία και την παρουσία του γνωστού χορευτή των Μπολσόι, Gedeminas Taranda, που είναι και ο Γενικός Διευθυντής του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Μπαλέτου. Η Ελλάδα περνάει και άλλο ένα μήνυμα, ότι δεν είναι μόνο χώρα τουρισμού αλλά μπορεί να εκπέμπει πολιτισμό.”

 

Για πρώτη φορά διεξάγεται στην Κρήτη και το πρόγραμμα περιλάμβανε κλασικές παραλλαγές και σύγχρονη χορογραφία από τους συμμετέχοντες.

Στο Θερινό Σχολείο του Αυτοκρατορικού Ρωσικού Μπαλέτου συμμετέχουν παιδιά από διάφορες πόλεις της Ρωσίας: Mόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και μία ομάδα παιδιών από την Αυστρία-Βιέννη, όπου για δύο εβδομάδες είχαν εντατική προετοιμασία χορογραφιών, με την δυνατότητα πλήρους ανάπαυσης και φυσικής αποκατάστασης των παιιδών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, την TEZ TOUR και του Aldemar Resorts Greece.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEZ TOUR, Δημήτρης Χαριτίδης ανέφερε:

“Είναι μία κοινή ιστορία Ρωσίας-Ελλάδας, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του Ελληνικού Προξενείου της Μόσχας, διότι δεν είναι κάτι εμπορικό αλλά είναι προσφορά. Είναι ένα κοινωνικό έργο, όπου έχουν την δυνατότητα μικρά παιδιά στο Ηράκλειο σε τι επίπεδο βρίσκεται ο χορός και το μπαλέτο στην Ρωσία σε ένα ιστορικό χώρο του Ηρακλείου. Θέλω να ευχαριστήσω την Aldemar Resorts για την στήριξη και την βοήθεια, ώστε να γίνουν ειδικές τιμές. Ο σκοπός της ΤEZ TOUR είναι να υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις.”

 

Ο Γενικός Διευθυντής της TEZ TOUR Eλλάδας, Μανώλης Απλαδενάκης πρόσθεσε:

“Είναι μία προσπάθεια, την οποία αγκαλιάσαμε με μεγάλη χαρά σαν εταιρία. Θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι πολλά παράπανω, από ένα ήλιο και μία θάλασσα, αλλά ο πολιτισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Ο πολιτισμός μπορεί να δέσει και να ενώσει τους λαούς και χαιρόμαστε πολύ που υποστηρίζουμε αυτή την εκδήλωση.”

 

Σχολιάστε