ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

M. Κόνσολας: “Ελπίζουμε να απαλλαχτούμε γρήγορα από τον ιό και να σώσουμε τον τουρισμό”

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στον Κώστα Συλιγάρδο, στην εκπομπή “Πυξίδα” του Ράδιο Κρήτη, τόνισε ότι η επόμενη ημέρα του τουρισμού θα είναι πολύ δύσκολη και θα χρειαστούν παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας για να αντιμετωπίσουμε το ισχυρό πλήγμα που δέχεται ο ελληνικός και παγκόσμιος τουρισμός.

“Δεν γνωρίζω πότε θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Θα χρειαστεί να υπάρχει ενότητα για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα.”

Συμπληρώνοντας, ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα εμπλεκόμενα με τον τουρισμό υπουργεία (Οικονομικών και Εργασίας), προκειμένου να υπάρξει επιπλέον μέτρα που θα ανακουφίσουν την αγορά όταν αυτή λειτουργήσει ξανά.

“Το Υπουργείο Τουρισμού αυτή την στιγμή διαχειρίζεται την μεγαλύτερη κρίση που έχει ειπωστεί ποτέ στον ελληνικό τουρισμό. Επικοινωνούμε συνεχώς με όλους τους ανθρώπους του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα.”

Κλείνοντας, δήλωσε αισιόδοξος για την μάχη που δίνει η χώρα μας και όπως είπε αφήνει πολλές ελπίδες ότι η φετινή σεζόν δεν θα χαθεί.

“Είναι σε στάση αναμονής όλος ο κόσμος. Προέχει όμως η παγκόσμια υγεία. Όλοι είναι προβληματισμένοι με αυτή την πανδημία. Είναι κρίσιμος ο Απρίλιος. Μένουμε σπίτι και τηρούμε όλα τα μέτρα για να είμαστε όλοι εδώ την επόμενη ημέρα.”

Σχολιάστε