ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Mega-deal για τουριστική επένδυση 150 εκατ. ευρώ στην Τζια

Στην δημιουργία ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων μαζί με επιπλωμένες κατοικίες στην Τζία θα προχωρήσουν η Dolphin Capital και η διεθνής αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων Kerzner International Holdings, υλοποιώντας μια επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το συγκρότημα «One & Only Kea Island» , που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 600 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά της Κέας στην περιοχή Βρόσκοπος που ανήκει στην Dolphin θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο με 75 πολυτελή δωμάτια (Resort Villas) και έως 40 ιδιωτικές κατοικίες (One & Only Private Homes) διαθέσιμες προς πώληση.

Η ανάπτυξη του ξενοδοχείο θα γίνει από κοινοπραξία  στην οποία η Kerzner θα συμμετέχει με 40% και οι σημερινοί μέτοχοι του περιουσιακού στοιχείου της Dolphin Capital, ενώ το υπόλοιπο 10% θα διατεθεί σε άλλους ιδιώτες επενδυτές.

H ξενοδοχειακή αλυσίδα Kerzner εδρεύει στις Μπαχάμες, όμως βασικός της μέτοχος είναι το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Ντουμπάι (Investment Corporation of Dubai – ICD), ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν επενδυτικοί οργανισμοί όπως η Goldman Sachs και η Colony Capital.

H ναυαρχίδα της Kerzner είναι το εμπορικό σήμα Atlantis, που περιλαμβάνει το Atlantis, The Palm Dubai, ένα θέρετρο 1.500 δωματίων με θεματικά πάρκα στο νερό στο The Palm, με θέα στην Αραβική Θάλασσα και στο Ντουμπάι και το υπό κατασκευή Atlantis, Sanya Hainan στην Κίνα, καθώς και το Royal Atlantis Resort & Residences στο Ντουμπάι.

Κάτω από το εμπορικό σήμα της One&Only, η Kerzner διαχειρίζεται οκτώ από τα κορυφαία πολυτελή θέρετρα πολυτελείας στον κόσμο, που βρίσκονται στις Μπαχάμες, στο Μεξικό, στον Μαυρίκιο, στις Μαλδίβες, στη Νότια Αφρική, στο Ντουμπάι και στην Αυστραλία.

H συγκεκριμένη είναι η πρώτη επένδυση της Kerzner στην Ευρώπη.

Σχολιάστε