ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

O Δημήτρης Τσούνης Managing Director | Aquila Hotels & Resorts μιλά αποκλειστικά στο holidaynews.gr

To holidaynews.gr φιλοξενεί τον Δημήτρη Τσούνη Managing Director | Aquila Hotels & Resorts και κουβεντιάζει μαζί του για την σαιζόν που ολοκληρώνεται αλλά και για αυτήν που έρχεται.

Δημήτρης Τσούνης Managing Director | Aquila Hotels & Resorts
Δημήτρης Τσούνης Managing Director | Aquila Hotels & Resorts

 

Η σαιζόν φτάνει στο τέλος της.Ποια είναι η αποτίμηση σας για την εταιρεία που εκπροσωπείτε ;

Ποσοτικά μια πολύ καλή χρονιά,ποιοτικά (ποιότητα τουριστών)   μια μετριότερη χρονιά σε οικονομικά μεγέθη δεν κλαίει δεν γελάει,δεν απέλαβε ο ξενοδοχειακός κλάδος την αντίστοιχη ποσοτική αύξηση.

Ποια περιοχή φαίνεται να έχει ωφεληθεί περισσότερο και γιατί ; 

Ελούντα ,Πόλις Ηρακλείου,Χανιά είχαν την μεγαλύτερη ζήτηση

Ποιος είναι ο στόχος της επόμενης χρονιάς για σας ; 

Πληρότητα στα φετινά επίπεδα με αύξηση τζίρου 10-12% κατ ελάχιστον

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που πολύ φοβάμαι ότι αφού δεν επιτευχθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια όπου οι γειτονικές ανταγωνιστικές χώρες (Τουρκία,Αιγυπος,Τυνησία)είχαν  και έχουν τα γνωστά προβλήματα δεν θα επιτευχθεί ποτέ.

Πως θα αποφύγουμε τις τιμές των προσφορών που δεν βοηθούν στην κερδοφορία των ξενοδοχείων ;

Κοντοπρόθεσμα δεν είναι δυνατόν,βελτιώνοντας όμως υποδομές,τουριστικό προϊόν και ξανά μπαίνοντας σε τροχιά σταθερότητας νομίζω μεσοπρόθεσμα  είναι εφικτό να απαλειφθούν.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παίξει ρόλο με βάση το καινούργιο του πρόσωπο ; 

Σίγουρα …χειρότερο δεν μπορεί να γίνει από αυτό που είναι !

Τις επόμενες μέρες ξεκινούν ( από το Λονδίνο ) οι μεγάλες και καθοριστικές εκθέσεις. Τι μπορούμε να πετύχουμε επιπλέον εκεί ;

Τα συμβόλαια για το 2018 έχουν ολοκληρωθεί από μήνες,όποτε με στοχευμένη δουλειά στην επικοινωνία να ξαναφέρουμε την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, το momentum είναι υπέρ μας!

 Τα City Hotels έχουν αποκτήσει μια νέα διάσταση στον τουρισμό , τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εισερχόμενο.Το Atlantis έχει την δική του ιστορία και μια επιπλέον δυναμική στον συνεδριακό τουρισμό. Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες γύρω από αυτά ;

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η πόλις του Ηρακλείου έχει μια εξαιρετική δυναμική.

Τον τελευταίο χρόνο λειτούργησαν επιπλέον  150 εξαιρετικά καινούργια  δωμάτια (olive green kai Ibis Central )  που αν μη τι άλλο έδωσαν δυναμική και φρεσκάδα στην ποιότητα  της διαμονής.

Από τον Σεπτέμβριο το λιμάνι του Ηράκλειου έγινε και λιμάνι embarkation dissembarkation για την κρουαζιέρα,κάτι το οποίο θα δράσει ευεργετικά στο εμπορικό και ξενοδοχειακό κομμάτι της πόλις.

Το Ηράκλειο εφόσον φροντίσει την καθαριότητα που είναι ειδικά στο κέντρο επιεικώς απαράδεκτη ,ρυθμίσει το κυκλοφοριακό ,αποκτήσει πολιτιστική και πολιτισμική  δράση,αξιοποιήσει ξεχασμένους χώρους και δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές συνεδριακό κέντρο/πολύχωρο που να μπορεί να εξυπηρετήσει 1500-2000 άτομα μπορεί να τοποθετηθεί στον χάρτη και την ζήτηση  των μεγάλων ιατρικών και επιστημονικών συνεδρίων που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα σε έσοδα  για ξενοδοχεία και συναφή με τον τουρισμό επαγγέλματα να γίνει με στοχευμένες ενέργειες city break (τα Χανιά είναι το Ηράκλειο όχι)

Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό κλάδο τι προοπτικές έχει ; 

Από τις χειρότερες μέχρι τις καλύτερες. Σήμερα η ανεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού έχει γίνει βραχνάς για όλα τα ξενοδοχεία.

Ταυτόχρονα η μικρή σεζόν (best case scenario 150 ημερομίσθια) δεν βοηθάει τους εργαζόμενους σε συνδυασμό με τις μέτριες έως κακές συνθήκες εργασίας σε πολλές μεσαίου  μεγέθους επιχειρήσεις,η αδήλωτη και μαύρη εργασία με το χαμηλό ημερομίσθιο δεν έχει καλές προοπτικές.Η αποσκίρτηση από το επάγγελμα είναι δυσανάλογα μεγάλη.

Συνέντευξή : Κώστας Συλιγάρδος 

Σχολιάστε