ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΕΣ

Remove before Flight

Για το θέμα έχω αναφερθεί ξανά και έχω γίνει ενοχλητικός και δυσάρεστος.

Επιλέγω να συνεχίσω γιατί λέω αλήθειες που έχουμε πληρώσει χρυσάφι.

Στην Aegean Airlines εργάζονται αρκετοί φίλοι και φίλες σε όλες τις θέσεις. Χειριστές, πληρώματα καμπίνας, μηχανικοί,αλλά και στα γραφεία.

Εξαιρετικοί επαγγελματίες που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό χωρίς να πληρώνονται όπως οι συνάδελφοι τους στο εξωτερικό εξ ου και πολλοί από αυτούς τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν να φύγουν με κίνητρο τους καλύτερους μισθούς και λοιπές παροχές.

Έχω κουβεντιάσει πολλές φορές μαζί τους. Οι εγαζόμενοι είναι οι μόνοι για τους οποίους στεναχωριέμαι από την κρίση στις αερομεταφορές. Γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι μεγαλό – επενδυτές της εταιρείας έγιναν φτωχοί σε δύο μήνες κρίσης. Να θυμίσω ότι μόλις πριν μερικές εβδομάδες ο ίδιος ο επικεφαλής μας έλεγε πόσο νοικοκυρεμένη εταιρεία είναι και πόσο σπουδαίο είναι ότι η λειτουργία τους δεν επιβαρύνει το κράτος, δηλαδή τα λεφτά μας.

Εκτός αν μας έλεγε ψέματα! Σήμερα οι άνθρωποι της διοίκησης αυτής μας απειλούν ότι αν δεν του δώσουμε εν λευκώ τα λεφτά μας να στηρίξουν την εταιρεία στην οποία μετέχουν μεγάλες εφοπλιστικές οικογένειες, οι αερομεταφορές θα πάνε τριάντα χρόνια πίσω στην Ελλάδα!

Δηλαδή;

Να θυμηθούμε τι ακριβώς συνέβαινε τριάντα χρόνια πριν μήπως τελικά αυτό μας συμφέρει ως επιβάτες ;

Να θυμήσω λοιπόν μερικά από αυτά που συνέβαιναν τριάντα χρόνια πριν.

1) Ταξιδεύαμε με καλύτερες τιμές.

2)Δεν είχαμε τις υπέρογκες και αισχρές χρεώσεις από την βαλίτσα ως την αλλαγή εισιτηρίου

3) Υπήρχε υγιής ανταγωνισμός προς όφελος του επιβατικού κοινού.

4) Υπήρχαν υπηρεσίες που δεν υπάρχουν πλέον, όπως η μεταφορά φορείων με ασθενείς.

Και άλλα .. Με διάφορους τρόπους τα επόμενα χρόνια, οι αεροπορικές συγκοινωνίες έγιναν ένα συνεννοημένο ολιγοπώλιο με γνωστές επιπτώσεις.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μην είναι ελεύθερη η αγορά; Να μπορεί να έρθει να πετάξει ο καθένας με τα ρίσκα του και τους όρους του ελεύθερου ανταγωνισμού της αγοράς.

Γιατί δηλαδή πρέπει να πληρώσουμε εμείς την όποια αεροπορική εταιρεία με τα λεφτά μας και να την πληρώνουμε και χρυσάφι όταν θα κάνουμε χρήση των υπηρεσιών της;

Πρόσφατα ο εφοπλιστής Εμμάνουελ Γκριμάλντι ιδιοκτήτης των Μινωικών Γραμμών, ζήτησε δημόσια να μην επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με κρατικό χρήμα.

Να χρηματοδοτήσουμε λοιπόν και τα ξενοδοχεία και τα λεωφορεία και τα ΤΑΞΙ και τα καταλύματα και τις διαφημιστικές εταιρείες και όλα τα επαγγέλματα που έχουν πληγεί με χρήμα των φορολογουμένων.

Γιατί να κάνουμε διαχωρισμό; Αναφέρω ξανά !

Λυπάμαι για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.

Ανήκω και γω σ αυτούς … Αλλά θεωρώ παράλογες αυτές τις πρακτικές και ειδικά όταν διατυπώνονται με θράσος. Δώσε μου μπόλικο κρατικό χρήμα, αλλά θα συνεχίσω εγώ να κουμαντάρω… ξεχνώντας ότι έκανες πακέτα τις καταγγελίες για να κλείσουν δύο κρατικές αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα και στην Κύπρο για να αναπτυχθεί η δική σου!!!

Για αρκετά χρόνια οι ισολογισμοί σας γράψανε κέρδη υπέρογκα και μπράβο σας. Μας μοιράσατε κάτι από αυτά ; Όχι! Υπάρχει λίπος λοιπόν αρκετό. Χρησιμοποιήστε το.

Μαγκιά ή νταβατζιλίκι ;

Υγ : Δεν υπάρχει κρατικό χρήμα. Μόνο λεφτά φορολογουμένων πολιτών.

Κώστας Συλιγάρδος

Σχολιάστε