ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Rent a House! Eίναι το νέο ταξιδιωτικό trend εν μέσω πανδημίας; Δείτε τα θετικά & αρνητικά

Από τη μία η οικονομική κρίση ετών κι από την άλλη η πολύ σοβαρή περίπτωση με τον κορονοϊό, το περίφημο “rent a house” φαντάζει η ιδανική λύση! Ας δούμε λοιπόν τα θετικά και αρνητικά…

Ο κορονοϊός οδήγησε στη διαµόρφωση ενός ακόµα ταξιδιωτικού trend. Η ενοικίαση σπιτιών σε καλοκαιρινούς (το καλοκαίρι) και ορεινούς (το χειμώνα) προορισμούς συµβαδίζει µε την πραγµατικότητα πως όλο και περισσότεροι δεν επιθυμούν να συναναστραφούν με κόσμο σε ξενοδοχείο. Το περίφημο rent a house φαίνεται να κερδίζει από εδώ και στο εξής έδαφος!

Rent a House η νέα ταξιδιωτική τάση σε σπίτι στο βουνό με τζάκι

Από το αδιέξοδο, λοιπόν, «αντίο διακοπές» έρχεται να τους απεγκλωβίσει η λύση της ενοικίασης ενός σπιτιού, κοντά ή πιο μακριά, δεν έχει σημασία αλλά εξαρτάται από τον χρόνο και τις ανάγκες που έχει ο καθένας, αφού εκεί θα νιώθουν πιο ασφαλείς από τον κορονοϊό.

Τα πλεονεκτήµατα ενοικίασης σπιτιού

 Ζείτε σε ένα περιβάλλον διαµορφωµένο ακριβώς για να αποπνέει αυθεντική οικογενειακή αίσθηση και ασφάλεια, αφού είναι φτιαγµένο για πραγµατικό σπιτικό µιας οικογένειας. Είστε απολύτως αυτόνοµοι και αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας, ενώ δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα όσον αφορά στον κορονοϊό. Ότι κάνατε στο δικό σας, θα κάνετε και εδώ χωρίς την παρεμβολή… εξωτερικών παραγόντων.

 Αν διαθέτετε οικογένεια, είναι το τέλειο περιβάλλον για να µην αγχώνεστε σχετικά µε το αν παιδιά σας ή οι γονείς σας μπορεί να κολλήσουν κάτι. Κι εσείς οι ίδιοι επίσης. Μπορείτε να τα αφήσετε ελεύθερα να εξερευνήσουν, να πειραµατιστούν µε τη φύση, τα παιδιά σας, ενώ και οι γονείς σας, μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στον χώρο χωρίς μάσκα! Επιπλέον, θα ορίζετε εσείς το φαγητό που θα καταναλώσετε και θα έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε μαμαδίστικες συνταγές.

Rent a House η νέα ταξιδιωτική τάση σε χωριό

 Οικονομικά έχετε όφελος, αφού εξ ορισµού, η δυνατότητα για µακροχρόνια µίσθωση (ή µίσθωση µε τη σεζόν) εξασφαλίζει πολύ καλύτερες τιµές, γεγονός που δεν θα µπορούσατε να επιτύχετε σε ένα ξενοδοχείο. Επιπλέον, εξοικονοµείτε χρήµατα από τα έξοδα µεταφοράς αλλά και από το κόστος φαγητού έξω, που θέλετε να το αποφύγετε έτσι ή αλλιώς, για να προστατευθείτε από τον ιό.

Τα μειονεκτήματα

Όπως σε όλα τα πράγµατα σε αυτή τη ζωή, όµως, έτσι και εδώ υπάρχει ένας αξιοσηµείωτος αντίλογος, που στο πλαίσιο µιας απόφασης µε αντικειµενικά κριτήρια οφείλει κανείς να λάβει υπόψη.

 Θα χρειαστεί να το απολυμάνετα και να το καθαρίσετε από γωνιά σε γωνιά, με το σκεπτικό ότι κάποιος είχε μείνει πριν από σας. Είχε κάτι; Πόσο καθαρός ήταν ο προηγούμενος; Αυτό είναι μια έξτρα δουλειά που πρέπει να κάνετε και μάλιστα πολύ καλά.

Rent a House η νέα ταξιδιωτική τάση σπίτι μέσα στη φύση

• Θα πρέπει να φέρετε τα δικά σας κλινοσκεπάσματα και πετσέτες για να είστε σίγουροι! Αυτό βέβαια, με τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, μπορεί και να το κάνατε και σε ένα ξενοδοχείο. Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια είναι που μετράει και εσείς την χρειάζεστε και με το παραπάνω ακόμα και στις διακοπές ή στις μίνι αποδράσεις σας.

Σχολιάστε