ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ryanair: Κλιμακώνονται οι απεργίες και το Φθινόπωρο- Ακυρώθηκαν 190 πτήσεις

Nέες απεργιακές κινητοποιήσεις των πληρωμάτων της Ryanair θα ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό της εταιρίας στην Ευρώπη και το φθινόπωρο, με τους εργαζομένους της εταιρίας στη Γερμανία να αποφασίζουν σύντομα για περαιτέρω ενέργειες σε διεκδίκηση λύσεων για εργασιακά ζητήματα.

Εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ήδη γνωστές σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία και Βέλγιο, και τα γερμανικά πληρώματα ετοιμάζουν απεργία, σύμφωνα με το σωματείο Verdi.

Ο αερομεταφορέας έχει ήδη ακυρώσει 190 ευρωπαϊκές πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά ήταν αβέβαιη η συμμετοχή των γερμανικών πληρωμάτων στην απεργία, η οποία έχει ως ζητούμενο την επίλυση εργασιακών ζητημάτων.

Το σωματείο Verdi είχε συνάντηση με επικεφαλής της Ryanair στο Βερολίνο και αυτή τη στιγμή αξιολογεί τα αποτελέσματά της. Οι αεροσυνοδοί απέργησαν ήδη στις 12 Σεπτεμβρίου και σύντομα πρόκειται να ανακοινώσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σύμφωνα με τη Ryanair η ακύρωση των 190 πτήσεων αντιπροσωπεύει μόλις το 8% των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή και επηρεάζει 30.000 επιβάτες από το σύνολο των 450.000 που πετούν με τη Ryanair την ημέρα αυτή.

Στην Ιταλία, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, επιτεύχθηκε χθες συμφωνία για νέα ΣΣΕ με τα πληρώματα και τα τρία ιταλικά σωματεία FIT CISL, ANPAC και ANPAV, συμφώνησαν με την εταιρία στα βασικά σημεία των συμβάσεών τους. Η Ιταλία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ryanair.

Σχολιάστε