ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Skyscanner: Οι διακοπές το πιο σημαντικό γεγονός για τους Αμερικανούς

Οι διακοπές ήταν το πιο αξιοσημείωτο γεγονός του 2021 για περισσότερους από το ένα τέταρτο των Αμερικανών (26%), σύμφωνα με νέα έρευνα της Skyscanner, μπροστά ακόμη και από τα ραντεβού.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων στις ΗΠΑ, διαπιστώνει ότι για τους μισούς από τους συμμετέχοντες (49%) οι διακοπές ήταν η πιο σημαντική δραστηριότητα αναψυχής, κατατάσσοντάς την υψηλότερα από τα εστιατόρια/μπαρ (44%), τα ραντεβού (40%) και τις ζωντανές συναυλίες κι εκδηλώσεις (37%).

Το 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο σίγουροι για τα ταξίδια το 2022 λόγω της αύξησης των εμβολιασμών κατά του Covid, αλλά και του ανοίγματος των συνόρων. Ωστόσο, ορισμένες χώρες, εξαιτίας της νέας παραλλαγής Omicron, επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα μέτρα, ανάμεσά τους και αυτό της καραντίνας, που, όμως, δεν φαίνεται να πτοούν τους πιο αποφασισμένους Αμερικανούς ταξιδιώτες (7%), σύμφωνα με τους οποίους κανένα χρονικό διάστημα καραντίνας δεν θα τους απέτρεπε από το να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Skyscanner, είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, η Νέα Υόρκη και η Βαρκελώνη, υποδεικνύοντας ότι τα ταξίδια της “wishlist”είναι πιθανότατα ψηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Mark Crossey, ειδικός στα ταξίδια της Skyscanner, λέει: “Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι πολύ επικίνδυνοι: Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν να βγουν ξανά στον κόσμο, με τους συμμετέχοντες στην έρευνά μας να δηλώνουν ότι εκτιμούν τα ταξίδια περισσότερο από τα ραντεβού ή άλλες δραστηριότητες αναψυχής. Μόλις τελειώσει η περίοδος των διακοπών και οι άνθρωποι επιστρέψουν στις καθημερινές τους συνήθειες, αναμένουμε ότι οι ενθουσιώδεις παραθεριστές θα αρχίσουν πολύ γρήγορα να σχεδιάζουν τα επόμενα διεθνή ταξίδια τους. Με λιγότερους περιορισμούς σε ισχύ, το ενδιαφέρον αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς μπαίνουμε στο 2022. Οι Αμερικανοί όχι μόνο θα συνεχίσουν να πετούν στα αγαπημένα τους μέρη, σε όλο τον κόσμο, αλλά θα επωφεληθούν από την αυξανόμενη ευκαιρία να απολαύσουν αναδυόμενους και λιγότερο καθιερωμένους προορισμούς”.

Σχολιάστε