ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Spirit Airlines: Συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς της JetBlue ύψους 3,8 δισ. δολαρίων

Η Spirit Airlines συμφώνησε στην πρόταση εξαγοράς ύψους 3,8 δισ. δολαρίων από την ανταγωνιστική JetBlue Airways, δίνοντας τέλος σε μια δύσκολη μάχη για την αεροπορική εταιρεία, που θα οδηγήσει στη δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας των ΗΠΑ.

Η τιμή προσφοράς των τουλάχιστον 33,50 δολαρίων ανά μετοχή, αντιπροσωπεύει ένα premium σχεδόν 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης για την Spirit.

Συμπεριλαμβανομένων μικρών μηνιαίων πληρωμών στους μετόχους της Spirit από τον Ιανουάριο του επομένου έτους μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, η προσφορά μπορεί να ανέλθει στα 34,15 δολάρια ανά μετοχή.

Η Spirit επίσης τερμάτισε μια συμφωνία με την υποστηριζόμενη από τον Bill Franke, Frontier Group, την ανταγωνιστική της με την οποία είχε συμφωνήσει σε μια πρόταση 2,9 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο.

Τόσο η JetBlue όσο και η Frontier έχουν εγκλωβιστεί σε έναν έντονο πόλεμο προσφορών για τη Spirit, για να δημιουργήσουν μια συνδυασμένη αεροπορική εταιρεία που θα ανταγωνιστεί καλύτερα τους αμερικανικούς μεγαλύτερους αεροπορικούς ομίλους, σε μια περίοδο που ο κλάδος αντιμετωπίζει εργασιακή κρίση και υψηλό κόστος για τα καύσιμα των αεροσκαφών.

Σχολιάστε