Uncategorized

“The Crete Trip 2019”: Η Κρήτη υποδέχεται 950 φοιτητές Erasmus με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το δίκτυο φοιτητών Erasmus κάνει την Κρήτη τον αγαπημένο προορισμό των φοιτητών  Erasmus χάρη στο “The Creta trip”, ένα πολιτισμικό ταξίδι πέντε ημερών .

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus της Ελλάδος διοργανώνει το “Τhe Creta trip”, μία δράση για 950 διεθνείς φοιτητές, στις 8-12 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Για ένατη συνεχή χρονιά το ESN Greece διοργανώνει το “The Crete trip”, ένα πολιτισμικό ταξίδι για φοιτητές, από 75 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus. Στόχος του ESN Greece είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για σπουδές, ειδικά μέσω του Erasmus, πράγμα που επιτυγχάνεται για την Περιφέρεια της Κρήτης με το “The Creta trip”.

“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κάθε χρόνο η Κρήτη επιλέγεται να φιλοξενήσει μία τόσο σημαντική δράση της διεθνούς  νεολαίας. Το “The Creta trip” συνδέει την κρητική παράδοση με την πολυπολιτισμικότητα και αποτελεί ιδανική ιδανική ευκαιρία να γίνουν σωστά σε εκατοντάδες νέους η κρητική φιλοξενία, η ιστορία αλλά και το μοναδικό φυσικό τοπίο της Κρήτης. Είναι χαρά μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του ESN Greece και να είμαστε κοντά στην τόσο ενεργή φοιτητική κοινότητα”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι πέντε μέρες του ταξιδιού είναι γεμάτες με ιστορικές ξεναγήσεις στην Κνωσό, επισκέψεις σε Μάταλα και Μπάλο και γνωριμία με την κρητική διασκέδαση. Στόχος άλλωστε του ταξιδιού είναι να φέρει σε επαφή τους διεθνείς φοιτητές με το τοπικό πολιτισμό, την ιδαίτερη κρητική κουλτούρα και να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να βιώσουν το κλίμα διεθνισμού.

Σχολιάστε