ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

WTTC: Κίνδυνος απώλειας 50 εκατ. θέσεων εργασίας στον κλάδο λόγω Κορωνοϊού

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC) αναφέρει σε ανακοίνωση του, ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας 50 εκατ. θέσεων εργασίας και μείωσης των εσόδων κατά 25% στον κλάδο λόγω του Κορωνοϊού.

Η Gloria Guevara, Πρόεδρος και CEO του WTTC, αναφέρει:

«Τα στοιχεία του Οργανισμού μας αναδεικνύουν τον ισχυρό αντίκτυπο του ιού στον τομέα των ταξιδιών και του Τουρισμού με πιθανό τον κίνδυνο απώλειας 50 εκατ. θέσεων εργασίας. Όταν η χρονική στιγμή είναι κατάλληλη, τόσο το WTTC όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να βοηθήσουν τις χώρες και τις κυβερνήσεις τους να ανακάμψουν».

Τα τελευταία στοιχεία του WTTC παρουσιάζουν την πιθανότητα απωλειών ύψους 25% στον κλάδο για το 2020, ποσό το οποίο υπολογίζεται ως απώλεια εσόδων 3 μηνών στα παγκόσμια ταξίδια. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειώσεις στο εργατικό προσωπικό κατά 12 και 14%.

Η Gloria Guevara προσθέτει: «Η έξαρση του Κορωνοϊού αποτελεί μια ξεκάθαρη απειλή για τον κλάδο, για τους εργαζομένους και για τους τουρίστες. Ο κλάδος έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή και να γίνει ισχυρότερος μέσω της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του ιού και της ανησυχίας που τον περιβάλλει».

Σε συνεργασία με άλλους παρεμφερής οργανισμούς το WTTC κάνει έκκληση για τη λήψη μέτρων, τα οποία θα επιτρέψουν στον κλάδο να αναρρώσει γρήγορα, μόλις ο Κορωνοϊός τεθεί σε έλεγχο.

primagel
adv

Το Συμβούλιο θα στηρίξει, επίσης, όλες τις κυβερνήσεις και ειδικά αυτές που εφαρμόζουν πολιτικές για γρήγορη ανάκαμψη, όπως:

Βελτίωση της ικανότητας για ταξίδια: Αφαίρεση ή χαλάρωση των κανονισμών για έκδοση Visa, μείωση του κόστους και της χρονικής διαδικασίας, καθώς και εφαρμογή πιο αποδοτικών τεχνολογιών για ασφαλή ταξίδια.

Απομάκρυνση εμποδίων: Απομάκρυνση των περιττών εμποδίων, ώστε να μειωθούν οι πιέσεις στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής του κανονισμού 80-20 για τις χρονοθυρίδες στα αεροδρόμια, της χαλάρωσης των κανονισμών στα λιμάνια, και την εφαρμογή ευέλικτων εργασιακών Visa για εργαζόμενους σε χώρες με περιορισμούς, ειδικά στους κλάδους της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Ελάφρυνση οικονομικών πολιτικών: Μείωση και αφαίρεση των φόρων προς τους ταξιδιώτες, οι οποίοι αυξάνουν τα κόστη των ταξιδιών.

Εισαγωγή Κινήτρων: Εισαγωγή μέτρων «ανακούφισης» και κινήτρων με στόχο να υποστηριχθεί η βιωσιμότητα των εταιριών του κλάδου, οι οποίες έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα χρειαστούν περισσότερο καιρό για να ανακάμψουν.

Υποστήριξη των προορισμών: Αύξηση των προϋπολογισμών και διάθεση πόρων για τα μέσα προώθησης, μάρκετινγκ και ανάπτυξης προϊόντων για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Σχολιάστε