ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Έως 700% επάνω οι αναζητήσεις για διακοπές στις ΗΠΑ μετά την άρση των περιορισμών

Aύξηση 700% καταγράφουν οι αεροπορικές εταιρίες στις αναζητήσεις διακοπών από Βρετανούς, μετά από τις ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τις οποίες (και) οι Βρετανοί ταξιδιώτες επιτρέπεται να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ από τις αρχές Νοεμβρίου.

Η Virgin Atlantic κατέγραψε αύξηση 91% των κρατήσεων μέσα στις πρώτες ώρες μετά τις ανακοινώσεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Shai Weiss να χαρακτηρίζει την απόφαση των ΗΠΑ «μεγάλο ορόσημο» για τη βιομηχανία των αερομεταφορών.

Η British Airways Holidays κατέγραψε αύξηση 700% στις αναζητήσεις για τις διακοπές που προσφέρει στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ, οι πιο περιζήτητοι προορισμοί είναι η Νέα Υόρκη, το Ορλάντο, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες και η Βοστώνη.

Αναλυτές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας έχουν εκφράζει ωστόσο ανησυχίες ότι η αυξημένη αυτή ζήτηση θα προκαλέσει αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών, Hopper, οι πτήσεις με επιστροφή μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ην. Βασιλείου, κόστιζαν πριν τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, κατά μέσο όρο, 410 λίρες, φτάνοντας το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας.

Ωστόσο στις πτήσεις με επιστροφή στην οικονομική θέση μεταξύ Ην. Βασιλείου και ΗΠΑ το Νοέμβριο, η Skyscanner καταγράφει μέχρι στιγμής μικρές αλλαγές τιμών.

Σχολιάστε