ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Πωλείται «χρυσάφι» στο ebay η άμμος της νήσου Χρυσής

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Καλούστ Παραγκαμιάν – ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή Σχεδίου Δράσης για την διάσωση της Νήσου Χρυσής – με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία αφορά την Νήσο Χρυσή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει κάποιοι επιτήδειοι πωλούν κυριολεκτικά σε τιμή χρυσού άμμο από την Χρυσή. Σημειώνει χαρακτηριστικά: Στο ebay πουλιούνται διάφορα, ακόμα και άμμος από τη Χρυσή (21€ το μπολάκι και 20€ μεταφορικά).

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έρχεται να προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, την ώρα που ολόκληρο σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη για την διάσωση της Νήσου. Ένα χρόνο τώρα κάτω από την «μύτη» των αρχών επιτήδειοι βάζουν αγγελίες στην πλατφόρμα του ebay πωλώντας κυριολεκτικά «χρυσάφι» την άμμο της νήσου χρυσής. Πρόκειται για μία φοβερή καταγγελία που χρειάζεται διερεύνηση από της αρχές.

Ήδη το νησί βρίσκεται υπό προστασία και ως φαίνεται το θέμα λαμβάνει και αστυνομικού τύπο διαστάσεις καθώς πλέον θα πρέπει να διερευνηθεί και ποιοι είναι αυτοί που πωλούν άμμο από μία περιοχή που είναι κηρυγμένη Natura, είναι αρχαιολογικός χώρος και ο ΟΦΥΠΕΚΑ υποστηρίζει αυστηρό σχέδιο προστασίας έχοντας ήδη απαγορευτεί εξερεύνηση του νησιού από τουρίστες.

Πηγή: neakriti.gr

Σχολιάστε