ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αστροτουρισμός στην Κύπρο! Προσφέρει τον… ουρανό με τ’ άστρα!

Έναν νέο κλάδο στον τουρισμό ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η Κύπρος μέσα από την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος “Αστροτουρισμός στην Κύπρο”.

κύπρος νυχτερινός ουρανός

Η Κύπρος επενδύει στον τουρισμό και δεν μένει μόνο στους κλασικούς δρόμους αλλά επιλέγει νέους τρόπους για προσελκύσει επιπλέον τουρίστες στο πανέμορφο νησί. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μια εντελώς καινούργια και καινοτόμα έρευνα που θα διαρκέσει 3 χρόνια.

Ο στόχος του προγράμματος

Στόχος του καινοτόμου προγράμματος “Αστροτουρισμός στην Κύπρο” είναι να δώσει νέα κίνητρα στους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο να επισκεφθούν το νησί αλλά και να αποτελέσει ένα εργαλείο προστιθέμενης αξίας για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Κύπρος έναστρος ουρανός τοπίο

Επιπλέον αναμένεται να αξιοποιήσει με επαγγελματική προσέγγιση την έρευνα και την ανάπτυξη του Αστροτουρισμού στην Κύπρο, έναν καινοτόμο κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας που αφορά στην παρατήρηση του έναστρου ουρανού.

Κύπρος έναστρος ουρανός δέντρο

Περιλαμβάνει κυρίως τη δημιουργία στην Κύπρο κινητών αστροτουριστικών πάρκων και χωριών, στα οποία θα προσφέρονται συνδυασμένα τουριστικά πακέτα, έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2023.

Όραμα για το μέλλον του τουρισμού

Ο αστροτουρισμός προσφέρει κυριολεκτικά στους τουρίστες τον “ουρανό με τ’ άστρα”, αφού προφέρει παρατήρηση του έναστρου ουρανού τα βράδια, με τηλεσκόπια μικρά και μεγάλα, σε ειδικούς χώρους, όπου τα μάτια των επισκεπτών απολαμβάνουν την ομορφιά των αστεριών και ταξιδεύουν νοερά στο γαλαξιακό σύμπαν.

Κύπρος

Παρόμοια προγράμματα αστροτουρισμού τρέχουν και σε διάφορες ελληνικές πόλεις, όπως στη Θάσο και στις Σέρρες, οι στόχοι των οποίων είναι:

  • Η δημιουργία ενός νέου κλάδου στην κατηγορία τουρισμός ειδικού ενδιαφέροντος, κάτω από την ομπρέλα βιώσιμου τουρισμού
  • Η πιστοποίηση επιλεγμένων τοποθεσιών ως Dark Sky και
  • Η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευθύνης

Σχολιάστε