ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βρετανία: Αύξηση της ζήτησης διακοπών για το 2021 μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο

Αύξηση καταγράφεται στις κρατήσεις των Βρετανών για διακοπές το 2021 μετά την ανακοίνωση της υψηλής αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών αεροπορικών πτήσεων Skyscanner παρατήρησε αύξηση 48% στις κρατήσεις για διακοπές το ερχόμενο έτος (κυρίως για την Άνοιξη και το καλοκαίρι) έναντι της εβδομάδας πριν την ανακοίνωση για το εμβόλιο.

Η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών πακέτων διακοπών TravelSupermarket καταγράφει εβδομαδιαία αύξηση 54% στις αναζητήσεις διακοπών, ιδιαίτερα για τον Απρίλιο και το Μάιο του 2021. Στους κορυφαίους προορισμούς είναι η Κρήτη, οι Μαλδίβες και η Δομινικανή Δημοκρατία. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η Κρήτη και η Ισπανία διαθέτουν μεγάλες προσφορές για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν τον Απρίλιο του 2021 ενώ το καλοκαίρι το ίδιο συμβαίνει για την Κέρκυρα, την Αττάλεια και το Algarve.

Αύξηση καταγράφεται και στις αναζητήσεις πτήσεων στην British Airways, για προορισμούς όπως το Ντουμπάι, τη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη, ενώ μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν και οι αναζητήσεις διακοπών στις Μαλδίβες, την Καραϊβική, το Ορλάντο και τα Κανάρια, για φέτος και το 2021.

Μάλιστα, η TravelSupermarket παρατηρεί αύξηση του ενδιαφέροντος για διακοπές στα Κανάρια τον Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι Βρετανοί συνεχίζουν να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν μέσα στο χειμώνα, αμέσως μετά το τέλος του lockdown και την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης.

Σχολιάστε