Uncategorized

Γιατί ακριβαίνουν οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων αυτό το καλοκαίρι – “Τσουχτερές” τιμές στην Ελλάδα με άλμα 92% έναντι του 2019

Εκτός από τις αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αυτό το καλοκαίρι, οι τουρίστες πρόκειται να συναντήσουν «τσουχτερές» τιμές και στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων στους δημοφιλείς Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Μάλιστα, εφόσον οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει επίσης… την ανηφόρα, ορισμένοι προορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι ασύμφοροι για να ενοικιάσει κανείς αυτοκίνητο στις περιηγήσεις του.

Όπως αποκαλύπτει η ταξιδιωτική πλατφόρμα της Γερμανίας, Reisereporter, η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα σε σύγκριση με την περίοδο προ πανδημίας, παρουσιάζει φέτος αύξηση της τάξης του 92%!

Άλμα παρουσιάζουν επίσης οι αντίστοιχες τιμές στην Ιταλία (+130%), στην Πορτογαλία (+93%) και στη Μαγιόρκα (+55% έναντι του 2021 και +248% έναντι του 2019).

Παράλληλα, οι τιμές στις πόλεις βρίσκονται στη μεσαία κατηγορία τιμών, με το κόστος ενοικίασης στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη να κυμαίνεται από 115 ευρώ έως 150 ευρώ, στα επίπεδα της Μαδέρας ή της Σικελίας.

Χαμηλότερες τιμές θα συναντήσουν οι τουρίστες στο Ντουμπρόβνικ (84 ευρώ), το Ζάγκρεμπ (84 ευρώ), τη Μάλαγα (90 ευρώ) και τη Μαδρίτη (92 ευρώ), ενώ ακριβότερα είναι τα ενοικιαζόμενα στο Πόρτο (101 ευρώ).

Η άνοδος των τιμών θέτει σε ακόμη πιο δυσμενή θέση τους ταξιδιώτες που θα ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή, καθώς αυτοί αναμένεται να συναντήσουν εξαιρετικά υψηλές τιμές στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Η αύξηση των τιμών οφείλεται στο γεγονός ότι η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια συναντά μειωμένη προσφορά στην αγορά ενοικίασεων αυτοκινήτων. Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας σύγκρισης τιμών billiger-mietwagen.de, Frieder Bechtel, η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να παραδίδει λιγότερα αυτοκίνητα, και εξ αυτών μόλις ένα μικρό τμημα απορροφάται από τους στόλους οχημάτων των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων. Στην ΕΕ τα νέα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα το 2022 έφτασαν τα 580.000 έναντι 1,3 εκατ. το 2019.

Σχολιάστε