ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Δεν αποκλείεται νέο lockdown στη Βρετανία!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας Τζορτζ Γιούστις προειδοποίησε ότι η χώρα είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει πλήρες lock down σε περίπτωση που μια νέα παραλλαγή του covid αποδειχθεί ανθεκτική στο εμβόλιο.

“Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη απειλή για την ταξιδιωτική βιομηχανία θα είναι  μια άλλη παραλλαγή που καταφέρνει να παρακάμψει τα εμβόλια. Τότε θα οδηγηθούμε σε άλλο ένα πλήρες lockdown και αυτό δεν είναι αυτό που θέλουμε”, δήλωσε ο Γιουστέις στο Sky News.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το προχωρήσαμε προσεκτικά, βήμα προς βήμα, επειδή θέλουμε κάθε βήμα που κάνουμε να είναι μη αναστρέψιμο”.

Η νέα παραλλαγή Mu πιστεύεται ότι είναι ανθεκτική στα εμβόλια, ενώ η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 50 κρούσματα στη χώρα, μεταξύ αυτών και  23 κρούσματα Mu στο Λονδίνο.

Ενόψει μιας επικείμενης απόφασης που αναμένεται να καταργήσει τις εξετάσεις PCR για τους πλήρως εμβολιασμένους και να τις αντικαταστήσει με εξετάσεις πλευρικής ροής, ο Eustace έκρουσε τον κώδωνα της προσοχής.

Το σκεπτικό για το τεστ PCR είναι ότι μπορείτε να κάνετε αλληλούχιση γονιδιώματος των παραλλαγών και μπορείτε, επομένως, να ανιχνεύσετε πιθανές παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία. Η δυσκολία με το τεστ πλευρικής ροής, αν και είναι φθηνότερο και απλούστερο να γίνει, έγκειται στο ότι  δεν είναι σε θέση να εντοπίσει αυτές τις παραλλαγές”.

Εκτός από την πιθανή κατάργηση των δοκιμών PCR, το σύστημα της λίστας  αναμένεται να αναθεωρηθεί με ένα πιο απλουστευμένο σύστημα δύο επιπέδων.

Η πράσινη και η κίτρινη βαθμίδα θα συνδυαστούν, αλλά ο κόκκινος κατάλογος υψηλού κινδύνου θα παραμείνει, αν και ο αριθμός των χωρών που περιλαμβάνονται σε αυτόν μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Σχολιάστε