ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Δεν θα είναι προϋπόθεση ο εμβολιασμός για τους τουρίστες στην Ελλάδα, λέει το Υπουργείο Τουρισμού

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είπε ότι «Δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση και καμία δυσκολία στο να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας ή οποιαδήποτε άλλη χώρα είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι. Δε θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός».

Και συνέχισε «πρέπει να εστιάσουμε σε όσους δε θα εμβολιαστούν. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας μας. Τα τεστ που θα έχουμε στη διάθεσή μας και θα χρησιμοποιούμε στα λιμάνια, στις πύλες εισόδου της χώρας μας, θα αξιοποιούνται στον υπόλοιπο πληθυσμό όπου θα ελλοχεύει μεγαλύτερος κίνδυνος και εκεί θα εστιάζουμε τους ελέγχους μας».

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς βρίσκομαι στη Μαδρίτη όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παγκόσμιας Επιτροπής Κρίσης για την ανάκαμψη του τουρισμού, να παρουσιάσω, ως προεδρεύων της Τεχνικής Ομάδας της Επιτροπής, τις προτάσεις μας και ιδιαίτερα την πρόταση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη χρησιμοποίηση των εμβολίων ώστε να βελτιώσουμε τους τρόπους με τους οποίους μετακινούμαστε» συνέχισε ο κ. Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «ο Πρωθυπουργός άνοιξε αυτήν την κουβέντα τώρα διότι έχουμε δει πως οι συζητήσεις παίρνουν πολύ χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη στιγμή που θα ανοίξουν. Συνεπώς, την ξεκινήσαμε τώρα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε μία απόφαση πριν ανοίξει η τουριστική σεζόν. Τώρα πρέπει να προνοήσουμε, να συμφωνήσουμε για τους κοινούς αυτούς κανόνες, για το συντονισμό που είναι απαραίτητος ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν».

Και κατέληξε λέγοντας, «Σας διαβεβαιώνω ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από αυτήν του 2020».

Εκτός από τις παραπάνω δηλώσεις του Υποργού Τουρισμού πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί μέχρι στιγμής για το εμβόλιο, από υποθέσεις και εικασίες μέχρι ανακοινώσεις, αποφάσεις και δημοσιεύματα ελληνικά και ξένα σχετικά με το θέμα.
Στα μέσα του περασμένου μήνα η Independent απαντούσε σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το εμβόλιο και τα ταξίδια και τι θα ισχύει.

Ενώ πολλές ήταν και είναι οι εκτιμήσεις για το τι θα ισχύσει με τους αρνητές του εμβολίου και τους ενδεχόμενους περιορισμούς που μπορεί να έχουν. Ποιες είναι λοιπόν οι εκτιμήσεις για τα ταξίδια, το σινεμά, τις εξόδους για όσους δεν εμβολιαστούν;

 

Σχολιάστε