ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις στη Κρήτη «Europe in My Region 2019»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά, στις εκδηλώσεις με το τίτλο: «Europe in My Region», οι οποίες διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους και συνδέονται με τον εορτασμό της «Εβδομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στόχος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται είναι η ευρεία ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη συμβολή της πολιτικής συνοχής της ΕΕ στην υλοποίηση έργων και γενικότερα αναπτυξιακών παρεμβάσεων, στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Ειδικότερα, για το έτος 2019, η Περιφέρεια Κρήτης επέλεξε να εστιάσει την ενημερωτική της καμπάνια σε παρεμβάσεις που συγχρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, στο τομέα του Περιβάλλοντος. Η καμπάνια θα φέρει τον τίτλο: «Προστατεύω το περιβάλλον, προστατεύω τη ζωή μου».

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις εκδηλώσεις στα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Σητεία και το Ρέθυμνο, από 1 έως και 16 Απριλίου 2019.

Στην πραγματοποίηση της καμπάνιας Europe in My Region 2019 συνδράμουν την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, το δίκτυο TEACHERS 4  EUROPE, οι Υπηρεσίες/Δομές  του Υπ. Παιδείας στην Κρήτη, Σχολικές Μονάδες της Περιφέρειας, καθώς και οι δικαιούχοι των συγχρηματοδοτούμενων έργων που συμμετέχουν στην καμπάνια.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

1 Απριλίου 2019

Μαθητές επισκέπτονται τη Μονάδα μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης  στα Χανιά, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, μελετούν τις συνέπειες της ρύπανσης από τα πλαστικά υπολείμματα και αποφασίζουν να δράσουν με τη δημιουργία έργου τέχνης από ανακυκλωμένα υλικά.

3 Απριλίου 2019

Μαθητές επισκέπτονται τον Υγροβιότοπο Μαλίων, η ανάδειξη του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠ Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και  μελετούν την αξία των υγροτόπων στη βιοποικιλότητα της Ευρώπης.

10 & 16 Απριλίου 2019

Μαθητές επισκέπτονται την έδρα του Γεωπάρκου Σητείας και την έδρα του  Γεωπάρκου Ψηλορείτη (Ανώγεια) αντίστοιχα, μελετούν τη συμβολή τους στη δημιουργία των ιδιαίτερων στοιχείων πολιτισμού στην περιοχή τους και γνωρίζουν τη βιοποικιλότητα τους και τον τοπικό πολιτισμό. Η προβολή και ανάδειξη των γεωπάρκων Σητείας και Ψηλορείτη χρηματοδοτείται από το ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020.

Σχολιάστε