Uncategorized

Ενέργεια από την θάλασσα για τον ΟΛΗ

Ρεπορτάζ Κώστας Συλιγάρδος
Καλά νέα συνεχίζει να κομίζει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ.

Ήδη το Ηράκλειο μαθαίνει για δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν τις τελευταίες ημέρες. Ενέργεια από την θάλασσα, και θωράκιση του βορείου λιμενοβραχίονα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, Μηνάς Παπαδάκης μιλώντας στον Κώστα Συλιγάρδο αποκάλυψε την έγκριση προγράμματος για την θωράκιση του προσήνεμου μόλου και της κλιματικής ενέργειας.

“Είναι μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Λιμένος Ηρακλείου. Είχαμε υποβάλλει πρόταση στα πλαίσια του προγράμματος για χρηματοδότηση μελετών τον Ιανουάριο και μας ήρθε χτες η έγκριση. Περιλαμβάνει μελέτες για την θωράκιση του προσήνεμου μόλου. Θέλουμε μία μελέτη, η οποία θα καλύψει την επόμενη δεκαετία, με τις κλιματικές αλλαγές και τους σεισμούς. Επίσης, θα έχουμε πράσινη μετάβαση με κυματογενητριες  πάνω στην θωράκιση του προσήνεμου μόλου.”, τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

Ουσιαστικά εξηγεί ότι η κυματική ενέργεια δίνει την δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κάνοντας το λιμάνι «πράσινο» και ακόμα πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Και Συμπλήρωσε : “Η απανθρακοποίηση και το green transition του Λιμανιού είναι η πρώτη προτεραιότητα που έχουμε βάλει στο Λιμάνι Ηρακλείου και νομίζω ότι είναι αρκετά μπροστά από πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια και της Μεσογείου σε αυτό το θέμα. Οι μελέτες θα τελειώσουν τον Φεβρουάριο του 2023. Δεσμεύτηκα για την ολοκλήρωση του έργου το 2026.”

Σχολιάστε