ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΗΠΑ: Προς επιβολή πιο αυστηρών μέτρων στα ταξίδια μετά το πρώτο κρούσμα της Όμικρον

Νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ετοιμάζουν οι ΗΠΑ έπειτα από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού με την παραλλαγή Όμικρον.

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να αναπτύξει νέα, πιο αυστηρή, στρατηγική για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας τους χειμερινούς μήνες, με πολλά δημοσιεύματα να κάνουν αναφορά για επιβολή τεστ πριν την πτήση στις διεθνείς αφίξεις και πιθανότατα περισσότερα τεστ μετά την άφιξη και απομόνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σήμερα σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια. Ο κ. Μπάιντεν είχε δηλώσει ότ οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της πανδημίας όχι με lockdown αλλά με περισσότερους εμβολιασμούς, την ενισχυτική δόση των εμβολίων, ενισχυμένα μέτρα και τεστ.

Το επιβεβαιωμένο κρούσματα με την παραλλαγή Όμικρον που εντοπίστηκε ήταν πλήρως εμβολιασμένο και προέρχεται από την Καλιφόρνια. Είχε ταξιδέψει στη Ν. Αφρική την περασμένη εβδομάδα και βρέθηκε θετικός σε τεστ μια εβδομάδα αργότερα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το κρούσμα δεν είχε κάνει ενισχυτική δόση εμβολίου.

Οι αεροπορικές εταιρίες στις ΗΠΑ έχουν οδηγία να κοινοποιούν τα στοιχεία επιβατών από τις πρόσφατες αφίξεις από τη Ν. Αφρική.

Σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς, οποιοσδήποτε ταξιδεύει στις ΗΠΑ θα πρέπει να κάνει τεστ (όπως PCR) εντός 72 ωρών από την επιβίβασή του στην πτήση. Οι αρχές υγείας αναμένεται να επιμείνουν ώστε η περίοδο αυτή να μην περιοριστεί σε λιγότερες από 24 ώρες.

Σχολιάστε